Φαίη Ξυλά

Συνέντευξη Φαίης Ξυλά με Δελίνα Βασιλειάδη

Φαίη ΞυλάΣυνέντευξη της Φαίης Ξυλά.

Η εξαιρετική ηθοποιός Φαίη Ξυλά, πρωταγωνίστρια στην παράσταση Fuga που θα παρουσιαστεί στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, απάντησε στις ερωτήσεις του φιλμ νουάρ και της Δελίνας Βασιλειάδη.

Δελίνα Βασιλειάδη: Καλησπέρα σας. Μιλήστε μας για σας.

Φαίη ΞυλάΦαίη Ξυλά: Καλησπέρα. Γεννήθηκα στην Νέα Υόρκη, μεγάλωσα στην Ελλάδα, αποφοίτησα από τη σχολή του Εθνικού θεάτρου και έκτοτε ασχολούμαι με την υποκριτική τέχνη. Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να ταξιδεύω.

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση Fuga.

Φ.Ξ.: Είναι ένα θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Jordi Galceran και δίνει το παρόν για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θεατρικό κείμενο με ξεχωριστές τεχνικές ανατροπών!

Ο Υπουργός Ισίδρο Γκαλιάνα παραιτείται λόγω ενός σκανδάλου που αποκαλύφθηκε εις βάρος του και ετοιμάζεται να δώσει τέλος στη ζωή του, στη βίλα που “κέρδισε” με τις κομπίνες του. Πριν “φύγει” θέλει να καλέσει για πρώτη και τελευταία φορά μια… επαγγελματία. Από τη βίλα όμως θα περάσει όχι μόνο ένα call-girl αλλά και μια μυστηριώδης πλασιέ, ένας πληρωμένος δολοφόνος και μια… μουγκή παράλυτη πεθερά.

Φαίη Ξυλά

Δ.Β.: Έχετε παίξει θέατρο κινηματογράφο και τηλεόραση. Πού βρίσκεται η καρδιά σας; τι σας εκφράζει περισσότερο; Υπάρχει κάποιος ρόλος όνειρο φια σας; ποιον ρόλο που δεν έχετε ερμηνεύσει ακόμα θα θέλατε να παίξετε;

Φ.Ξ.: Αγαπώ και τα 3 εξίσου, θα έλεγα όμως ότι στο θέατρο αισθάνομαι πιο οικεία. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ρόλος που θα ήθελα πολύ να ερμηνεύσω, αλλά σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά που ονειρεύομαι να κάνω.

Δ.Β.: Το θέατρο σήμερα.

Φαίη ΞυλάΦ.Ξ.: Τα τελευταία χρόνια όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο θέατρο. Βλέπουμε υπέρ-πληθώρα παραστάσεων και παραγωγών που ναι μεν καλύπτουν τη δημιουργικότητα του καλλιτεχνικού κόσμου, όμως αυτό επηρεάζει αρνητικά τα εργασιακά κεκτημένα αλλά και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Δ.Β.: Σκέψεις και σχέδια για το μέλλον.

Φ.Ξ.: Δεν κάνω ποτέ σχέδια για το μέλλον, γιατί πάντα η ζωή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις .Όσο μπορώ οργανώνω αυτά που έχω ήδη να κάνω!

Δ.Β.: Και μια τελευταία σκέψη. Η φιλοσοφία σας.

Φ.Ξ.: Να ζω την κάθε στιγμή και να εκτιμώ αυτά που έχω. Ευχαριστώ.

Δ.Β.: Κι εγώ ευχαριστώ. Καλή επιτυχία.

 

Δελίνα Βασιλειάδη