ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ- Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για σας. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τέχνη; Για ποιον λόγο στραφήκατε στην υποκριτική;

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Η ενασχόληση μου με το θέατρο, ήταν απλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Από μικρή ήμουν ένα πολύ εκφραστικό και ανήσυχο παιδί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, συνεπώς η υποκριτική λειτούργησε ως μια δίοδο αποφόρτισης και εκτόνωσης. Είναι ένα επάγγελμα που δεν σε αφήνει ποτέ να εφησυχαστείς, σε κινητοποιεί συνεχώς , σε ανατροφοδοτεί και αυτό είναι κάτι που ταιριάζει πολύ στην ψυχοσύνθεση μου.

Δ.Β.: Αγαπάτε και το τραγούδι. Έχετε σπουδάσει και μουσική.

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Ναι, έχω σπουδάσει jazz τραγούδι στο Σύχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είχα ασχοληθεί και επαγγελματικά για αρκετά χρόνια καθώς ήμουν μέλος μπάντας και συνεχίζω να ασχολούμαι και να δουλεύω πάνω σε αυτό, απλώς πλέον αισθάνομαι πως το τραγούδι αυτό καθαυτό δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει αρχικά το θέατρο και μετέπειτα η μουσική, συνδυαστικά με το θέατρο.

Δ.Β.: Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστείτε στην παιδική παράσταση «Μαδαγασκάρη-Το μιούζικαλ» στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Μιλήστε μας για αυτό.

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Ήταν κάτι που προέκυψε εντελώς απροσδόκητα. Για την ακρίβεια εγώ δυνητικά στην Αθήνα θα βρισκόμουν, αν δεν προέκυπτε αυτή η συνεργασία. Η σκηνοθέτης μας Θέμις Μαρσέλου είναι μια καλλιτέχνης που εκτιμούσα για τις δουλειές της και όταν έμαθα πως για πρώτη φορά θα σκηνοθετήσει στην πόλη μας ενθουσιάστηκα. Μετά από αρκετές, πολύωρες οντισιόν εντάχθηκα και εγώ στην ομάδα, η οποία έχει ταιριάξει απόλυτα παρεμπιπτόντως, και προσφέρουμε ένα πολύ όμορφο θέαμα για μικρούς και μεγάλους, με πολύ χορό, μουσική, κίνηση, χρώμα στοιχεία που κυριαρχούν και δημιουργούν ένα όλον που νομίζω κάνει αυτή την παράσταση πολύ ιδιαίτερη.

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Θα σας έλεγα το πτυχίο μου αλλά ορκίστηκα πριν 4 μέρες. Οπότε είμαι σε μια φάση ηρεμίας και ανασυγκρότησης αυτή τη στιγμή. Μόλις ολοκληρώσαμε και έναν κύκλο παραστάσεων με την παράσταση “Λιωμένο Βούτυρο” στο θέατρο Άνετον. Οπότε τώρα έχει λίγη χαλάρωση, προσωπική μελέτη και μελέτη των επόμενων βημάτων. Βέβαια εκεί που λες θα χαλαρώσω πάντα κάτι προκύπτει, έχω και κάποια πρότζεκτ στα σκαριά οπότε είδομεν…

Δ.Β.: Στην παράσταση «Λιωμένο βούτυρο» υποδύεστε πολλούς ρόλους. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να ερμηνεύει σε μια μόνη παράσταση πολλούς ρόλους; Πώς προσεγγίζεται όλο αυτό υποκριτικά;

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Η συγκεκριμένη παράσταση είχε έντονα τα στοιχεία της φόρμας και στον λόγο και στην κίνηση, γρήγορους ρυθμούς και εμβόλιμες δραματοποιήσεις. Με την σωστή σκηνοθετική καθοδήγηση και την ύπαρξη εσωτερικής ροής όλα γίνονται πιο ομαλά. Βασική προϋπόθεση ήταν να είμαστε και οι τρεις πολύ καλά κουρδισμένοι μεταξύ μας και παρόντες σε ό,τι συνέβαινε στη σκηνή. Οι εναλλαγές συνέβαιναν γρήγορα οπότε αυτό και μόνο σε καθιστά παρόντα και σε εγρήγορση. Δεν ξέρω αν είναι δύσκολο ή εύκολο. Θα πω ότι ήταν στοίχημα και πρόκληση για εμάς να προσεγγίσουμε αυτό το έργο με μια τέτοιου τύπου απόδοση, να εναλλασσόμαστε στους ρόλους και να αξιοποιήσουμε πολλά και διαφορετικά εκφραστικά μέσα, νομίζω το προσεγγίσαμε σωστά .

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας με λίγα λόγια.

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Γενικά στη ζωή; Προσπαθώ να χαμογελάω, να μην αγχώνομαι παραπάνω απ όσο πρέπει και να επαναφέρω τον εαυτό μου στην τάξη όταν αντιλαμβάνομαι πως κάποια πράγματα δεν τα απολαμβάνω και τα θεωρώ δεδομένα. Παρόλα αυτά με όσο συμβαίνουν γύρω μας δεν γίνεται να μείνεις ανεπηρέαστος, αλλά θέλω να πιστεύω στον άνθρωπο, στην καλή προαίρεση και στην αλλαγή.

Δ.Β.: Μια φράση που σας εκφράζει.

ΕΒΙΤΑ ΑΓΑΪΤΣΗ: Ποτέ μην αναβάλλεις για αύριο κάτι που μπορεί να κάνεις σήμερα.

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία.

Δελίνα Βασιλειάδη