ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΑΘΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΑΘΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ – Δ. Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Δελίνα Βασιλειάδη: Μιλήστε μας για εσάς

Στάθης Νικολαΐδης: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη. Είχα τη χαρά και την τύχη να πάω δημοτικό στο Ζάππειο της Κωνσταντινούπολης και να αποφοιτήσω από το Λύκειο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, ένα ιστορικό σχολείο. Έφηβος ήρθα στην Ελλάδα, ασχολήθηκα με τον τουρισμό και ταξίδεψα πολύ. Το μικρόβιο όμως της υποκριτικής τέχνης είχε φωλιάσει για τα καλά μέσα μου και με κέρδισε το θέατρο και η τηλεόραση. Σπούδασα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχω πάρει μέρος σε περίπου 60 τηλεοπτικές σειρές, σε ταινίες μεγάλου μήκους και αμέτρητα θεατρικά έργα.

 

Δελίνα Βασιλειάδη:  Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα της συγγραφής;

Στάθης Νικολαΐδης: Η τέχνη με απασχολούσε από τα παιδικά μου χρόνια. Παρακολουθούσα πάρα πολύ θέατρο, επίσης μου άρεσε παράλληλα να γράφω και να επικοινωνώ. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας το βιβλίο μου με τίτλο «Γιατί;». Μια αληθινή ιστορία που κατέγραψα από τις αφηγήσεις και σημειώσεις της θείας μου. Ήταν εκπαιδευτικός. Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’70, ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη και καταλήγει στην Αθήνα.

 

Δελίνα Βασιλειάδη: Είστε και ηθοποιός εκτός από συγγραφέας. Πού βρίσκεται η καρδιά σας;

Στάθης Νικολαΐδης: Πάντα μου άρεσε να ζω και να ονειρεύομαι ένα ρόλο, έτσι και οι ιστορίες που γράφω νομίζω ότι ζωντανεύουν εκείνη τη στιγμή. Βασικά είμαι ηθοποιός, αλλά τολμώ αργά και σταθερά να διαβώ τα μονοπάτια της συγγραφικής τέχνης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΑΘΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΔελίνα Βασιλειάδη:  Μιλήστε για το βιβλίο σας «Γιατί;».

Στάθης Νικολαΐδης: Η ιστορία που διαδραματίζεται είναι με μια ελκυστική κοπέλα, η οποία μπαίνει στη ζωή ενός νέου με μεγάλα όνειρα, αλλά δεν είναι και η μοναδική. Οι ήρωες ακλουθούν τον δικό τους δρόμο, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειρασμούς, προκλήσεις και εκπλήξεις. Απρόοπτα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσουν την πορεία τους, γιατί η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Οι συνθήκες αλλάζουν αναπάντεχα και μαζί με αυτές και οι άνθρωποι που δεν παύουν να αναρωτιούνται «Γιατί;».

To «Γιατί;» έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΠΝΟΗ» και τους ευχαριστώ που με δέχθηκαν στην οικογένειά τους.

Έχουμε κάνει δύο παρουσιάσεις στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία. Έχω την τιμή να κάνουμε και την τρίτη παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Μαρτίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της «Ένωσης Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Ένωσης. Γνωστός δημοσιογράφος θα μιλήσει για το βιβλίο και αξιόλογοι ηθοποιοί θα διαβάσουν αποσπάσματα, ενώ θα παρεμβάλλονται τραγούδια από εκλεκτό μουσικό με άρωμα Κωνσταντινούπολης και αγάπης.

 

Δελίνα Βασιλειάδη:  Η φιλοσοφία σας.

Στάθης Νικολαΐδης: Η φιλοσοφία μου είναι ότι πάντα στη ζωή ο πόθος για όλα τα πράγματα είναι ένα δυνατό συναίσθημα, μια σφοδρή έντονη ερωτική επιθυμία, η οποία έρχεται δυνατά, αλλά παρέρχεται πολύ γρήγορα. Το δε πάθος κυριαρχεί τη συνείδηση μας και καθορίζει τη γενική μας συμπεριφορά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάντα μετρημένοι και να ελπίζουμε στο καλλίτερο.

 

Δελίνα Βασιλειάδη:  Μελλοντικά σχέδια και όνειρα.

Στάθης Νικολαΐδης: Η ζωή είναι πάντα σχέδια και όνειρα, διότι χωρίς όνειρα και σχέδια δεν μπορούμε να ζήσουμε και να οραματιζόμαστε. Αρκεί να έχουμε πάνω από όλα υγεία, δύναμη και θετική ενέργεια. Υπάρχει στα σκαριά ένα καινούργιο βιβλίο, παράλληλα θεατρικές δραστηριότητες και πρόταση συμμετοχής σε τηλεοπτική παραγωγή.

Δελίνα Βασιλειάδη: Μια φράση που σας εκφράζει.

Στάθης Νικολαΐδης: Πάντα λέω σε όλους ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους απέναντί μας όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφερθούν αυτοί. Αυτό είναι το μότο μου και προσπαθώ γι’ αυτό μέσα από την ευγένεια, το ήθος και την αξιοπρέπεια.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Δελίνα Βασιλειάδη: Μια ευχή.

Στάθης Νικολαΐδης: Η καλλίτερη ευχή είναι μέσα σε τρεις λέξεις

Υγεία…. Υγεία… Υγεία…… και μετά προσθέτω καλή διάθεση, τύχη, αγάπη και πραγματοποίηση των ονείρων μου, διότι με αυτά ζω και αυτά μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δελίνα Βασιλειάδη: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Δελίνα Βασιλειάδη