Αίσιον και ευτυχές…

Αποφασισμένος για όλα, ο καπετάν-Λουκάς, ζώστηκε τα φυσεκλίκια, πήρε τ’ όπλο του κι αναφώνησε: «Κόκκινη γραμμή η σωτηρία της πατρίδας». Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Ένα σωρό ψυχολόγοι και λοιποί επιστήμονες έπεσαν πάνω στους έντρομους τροϊκανούς οι οποίοι μετά απ’ αυτή τη δήλωση, κιότεψαν και αρνούνταν να έλθουν στην Ελλάδα για τις διαπραγματεύσεις. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία πληροφορία περί του τι μέλλει γενέσθαι.

Θα έρθει η τρόικα ή δε θα έλθει; Κι αν έλθει πως θα τολμήσει να τα βάλει με τον καπετάν-Λουκά και τα πρωτοπαλίκαρά του Γεώργιο τον Πράσινο, Αντώνιο τον Βένετο και Γεώργιο τον Φαιό; Ομοθύμως η Συμμορία των Τεσσάρων, όπως την αποκαλούν οι έντρομοι τροϊκανοί, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την άλωση της πατρίδος και να τη σώσει από τα νύχια των καλικαντζαραίων. Οι οποίοι παραδοσιακώς μας επισκέπτονται τις ημέρες των Φώτων, κάνουν σκανταλιές και αποχωρούν στα τάρταρα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Δυστυχώς, όμως, οι καλικαντζαραίοι που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο δε φαίνεται να πτοούνται ούτε από τον αγιασμό των υδάτων ούτε από άλλης φύσεως βασκανίες και ξόρκια. Και δεν είναι σκανταλιάρηδες αλλά σιδερόφρακτες στρατιές σταυροφόρων και ορδές Ούννων. Σαν τον Αττίλα, τον επονομαζόμενο και Μάστιγα του Θεού για τον οποίο λέγεται πως από όπου περνούσε δεν ξαναφύτρωνε τίποτε. Και δεν κρύβονται στα τάρταρα, αντιθέτως βυθίζουν εμάς και τις επόμενες γενιές στα τάρταρα, εκεί όπου λέξεις όπως όνειρο, ελπίδα, ζωή δεν υπάρχουν στα λεξικά της νέας εποχής. Κι ο καπετάν-Λουκάς και τα πρωτοπαλίκαρά του, συμπεριφέρονται ως οσφυοκάμπτες καταδικάζοντας έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια, και το χειρότερο, στην απουσία οράματος.

Αναμένουμε, λοιπόν, τους εκπροσώπους της τρόικας να μας έρθουν τη Δευτέρα και να απαιτήσουν κι άλλα μέτρα. Μέτρα στα οποία η «ελληνική» και μη νομιμοποιημένη κυβέρνηση, είναι έτοιμη να συναινέσει συνεχίζοντας μια πολιτική, η οποία δογματικώς ακολουθείται παρά την πανθομολογούμενη αποτυχία της. Μια πολιτική την οποία το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας, ανέθεσε σε έναν εκπρόσωπο των τραπεζών, δηλαδή του παγκόσμιου τοκογλυφικού συστήματος –το οποίο ευθύνεται για την κρίση- να φέρει εις πέρας. Τι δηλαδή; Μα, να ολοκληρώσει την καταστροφή! Ο καπετάν-Λουκάς, δεν είναι παρά ένας δοτός πρωθυπουργός, ο οποίος εκτελεί εντολές και ηγείται μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης. Μάλιστα, ακροδεξιάς. Δε θα το αναλύσω περαιτέρω. Κάντε το μόνοι σας, μυαλό έχετε, βάλτε τα κριτήρια και βγάλτε συμπέρασμα.

Κινδυνεύει η χώρα, αναφώνησε ο Γεώργιος ο Φαιός. Κινδυνεύει να γίνει η Κούβα της Μεσογείου! Έλα, Παναγία μου! Τι άλλο θα ακούσουμε σε τούτο τον τόπο. Κάτι παρόμοιο έλεγε ο διαβόητος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσιντζερ τη δεκαετία του 1970, όταν χαρακτήριζε τον πρόεδρο της Κύπρου Μακάριο, Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου. Τότε, βέβαια, η αμερικανικίνητη χούντα της Ελλάδας έκανε ένα πραξικοπηματάκι στην Κύπρο και έλυσε το πρόβλημα. Στις εποχές μας αυτά δε γίνονται. Ο πολιτικός πολιτισμός απαιτεί συγκυβέρνηση των «πατριωτικών» πολιτικών δυνάμεων, χωρίς εκλογές και άλλες τέτοιες δημοκρατικές αηδίες, για να αποκρουστεί ο ερυθρός κίνδυνος και να σωθεί το έθνος. Μάλιστα, τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο καπετάν-Λουκάς όταν έλεγε πως «μόνη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της πατρίδας». Να δούμε ποιος θα μας σώσει ..από τους σωτήρες…

Λοιπόν, μέρες που είναι, η μόνη ευχή που μου επιτρέπουν οι συνθήκες να κάνω είναι: Το δίσεκτο 2012, να είναι δίσεκτο για τους εχθρούς μας! Βέβαια, χρειάζεται να βοηθήσουμε κι εμείς…

Στράτος Κερσανίδης