Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΛΕΝΑ ΒΡΟΥΣΙΑ

Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΛΕΝΑ ΒΡΟΥΣΙΑ

Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / CHARLIE AND THE CHOCO-LATE FACTORY

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρέντι Χάιμορ, Ντέιβιντ Κέλι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Νόα Τέι-λορ, Άννα-Σοφία Ρομπ

Ο ΤΣΑΡΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΛΕΝΑ ΒΡΟΥΣΙΑΌλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Τσάρλι, ενός φτωχού παιδιού που ωστόσο ήταν ένας από τους 5 τυχερούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν το διάσημο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα. Ο σοκολατοποιός αυτός, βέβαια, δεν ήταν ιδιαίτε-ρα…εκκεντρικός, και η ξενάγηση στο εργοστάσιό του εξελίχθηκε σε μία περιπέτεια με διαφόρων ειδών παρενέργειες.[wp_ad_camp_1]

 

Πρόκειται για ριμέικ της πρωτότυπης ταινίας του 1971 την οποία έφερε στη ζωή ο Τζιν Γουάιλντερ με την εξωφρενική του ερμηνεία. Ωστόσο, εκείνη η ταινία ήταν ένα ψυχεδελικό ταξίδι διασκέδασης και ηθικών μαθημάτων, σε αντίθεση με αυτήν του Τιμ Μπάρτον. Λίμνη σοκολάτας, δέντρα φτιαγμένα από γλυκόριζα, μανιτάρια από σαντιγί, λουλούδια-γλειφιτζούρια – και ο Τζόνι Ντεπ. Ακούγεται σαν τη συνταγή της επιτυχίας. Παρά την προσπάθειά του, ωστόσο, ν’ αναβιώσει το ρόλο του τρελού σοκολατοποιού, δεν καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την πραγματική ουσία του χαρακτήρα. Σαφώς, η ειρωνεία βρίσκεται στο ότι ο Ντεπ είναι το καλύτερο που έχει να δώσει η δημιουργία του Μπάρτον. «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» είναι μία από τις περιπτώσεις όπου δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην οπτική και αισθητική διάσταση, ξεχνώντας το σενάριο και τους χαρακτήρες.

Λέγεται ότι ο Ροάλντ Νταλ, συγγραφέας του βιβλίου, είδε την ταινία του 1971 και δεν του άρεσε, πιστεύοντας ότι δεν ήταν αρκετά επιτυχής μεταφορά του περιεχομένου. Ανα-ρωτιόμαστε τι θα πίστευε για την ταινία του 2005.