peppa

Peppa Pig: Το όνειρο της Πέππα

peppaΤην πολύ τρυφερή παιδική παράσταση Peppa Pig: Το όνειρο της Πέππα προτείνει στους μικρούς φίλους του θεάτρου αλλά και της γλυκιάς γουρουνίτσας Πέππα το Θέατρο Κολοσσαίον (Βασιλίσσης Όλγας 150, τηλέφωνο 2310834996). Κάθε Σάββατο στις 17:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 (έως τις 11 Δεκεμβρίου) η Πέππα το γουρουνάκι, ο μικρός αδελφός της ο Τζώρτζ που λατρεύει τους δεινοσαύρους, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, η μαντάμ Γαζέλα, καθώς και όλοι οι αγαπημένοι φίλοι της Πέππα, η Σούζι προβατίνα, ο Ντάνυ σκυλάκης, ο Πέδρο πόνι και η Ρεβέκκα κουνέλι, σας προσκαλούν σε ένα μαγικό και φανταστικά απίθανο ταξίδι στη χαρά και στο γέλιο. Μαζί τους επί σκηνής η Βίκυ, μια καλόκαρδη χαμογελαστή λαμπερή κοπέλα, που ακολουθεί τη χαρούμενη παρέα στις περιπέτειές της.

peppaΈνα όμορφο ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό η αγαπημένη σε όλους Πέππα ξυπνά ιδιαίτερα χαρούμενη εξαιτίας ενός καταπληκτικού ονείρου που είχε δει το προηγούμενο βράδυ. Είχε ονειρευτεί πως μαζί με όλους τους φίλους της, τον αδελφούλη της και τους γονείς της χοροπηδούσαν ευτυχισμένοι σε έναν πελώριο νερόλακκο και περνούσαν πραγματικά ωραία. Και αυτό που η Πέππα επιθυμούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, τώρα που πια είχε ξυπνήσει, ήταν να πραγματοποιηθεί το όνειρό της. Δυστυχώς όμως εκείνο το συγκεκριμένο πρωινό δεν υπήρχαν πουθενά νερόλακκοι, ούτε στον κήπο του σπιτιού της οικογένειας της Πέππα, ούτε στο δάσος. Και η μικρούλα γουρουνίτσα ήταν στενοχωρημένη. Ωστόσο, όλοι οι φίλοι αλλά και οι γονείς της Πέππα έκαναν το παν για να τη διασκεδάσουν ώστε να μη σκέφτεται το -για την ώρα τουλάχιστον- άπιαστο όνειρό της κι έτσι η ημέρα κύλησε τελικά με πολύ κέφι και πολλά γέλια. Αλλά δίχως νερόλακκους. Κι η Πέππα απογοητευμένη το βράδυ έπεσε να κοιμηθεί. Την επόμενη ημέρα όλη η χαρούμενη παρέα πήγε εκδρομή στο Πανηγύρι της Χαράς που είχε οργανώσει η δασκάλα, η μαντάμ Γαζέλα, αλλά ούτε εκεί υπήρχαν νερόλακκοι. Και παρά το ότι η Πέππα με τους φίλους της παίζανε πολλά παιχνίδια, τραγουδούσανε και περνούσαν πολύ ωραία, το γουρουνάκι μας δεν ξεχνούσε με τίποτα το όνειρο και το νερόλακκο. Οι προσπάθειες όλων να διασκεδάσει η Πέππα και να περάσει πραγματικά καλά αποδείχτηκαν μάταιες. Το μόνο που πραγματικά επιθυμούσε η Πέππα το γουρουνάκι ήταν να ζήσει το όνειρό της. Κι αυτό δε συνέβαινε. Η Πέππα έντονα απογοητευμένη δε χαιρόταν και δεν απολάμβανε τις όμορφες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά της. Όμως… Κάποιες φορές, ιδίως όταν επιθυμούμε κάτι με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, αυτό συμβαίνει. Και τελικά, τη λύση στο πρόβλημα δίνει η ίδια η ζωή, η φύση. Την ώρα που όλοι βρίσκονται στο υπαίθριο Πανηγύρι της Χαράς αρχίζει να βρέχει. Και παρά το ότι σε κανένα παιδί δεν αρέσει η βροχή, αυτή η συγκεκριμένη βροχή φέρνει σε όλους τελικά μεγάλη χαρά. Για ποιο λόγο; Επειδή δημιουργεί… τι άλλο; Νερόλακκους! Μόλις η μπόρα κοπάσει, το χώμα είναι ακόμα υγρό και γεμάτο νερόλακκους. Και τότε κάτι μαγικό συμβαίνει! Το όνειρο της Πέππα γίνεται αμέσως πραγματικότητα. Η Πέππα και ο Τζώρτζ, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, η μαντάμ Γαζέλα, η Σούζι προβατίνα, ο Ντάνυ σκυλάκης, ο Πέδρο πόνι, η Ρεβέκκα κουνέλι και η γλυκύτατη Βίκυ αρχίζουν να χοροπηδούν όλοι μαζί αγαπημένοι μέσα σε έναν πελώριο νερόλακκο. Και είναι όλοι πολύ ευτυχισμένοι.

peppaΜέσα από τις όμορφες περιπέτειες και τα παιχνίδια της Πέππα, αλλά και όλων των φίλων της, η συγκεκριμένη παράσταση επιδιώκει να μας παρασύρει σε μαγικούς κόσμους όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όταν έχουμε κοντά μας τους αγαπημένους μας, τους φίλους και τους συγγενείς μας, και ασχολούμαστε με δημιουργικές δραστηριότητες, τότε όλα είναι καλά. Τότε μπορούμε να περνάμε όμορφα και να είμαστε ευτυχισμένοι. Η ουσία της μικρής γουρουνίτσας Πέππα είναι το να βρίσκεις την ομορφιά και την ευτυχία στα απλά καθημερινά πράγματα. Και το καταπληκτικό κείμενο της Πένυς Φυλακτάκη πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Μας υπενθυμίζει σημαντικές αλήθειες που ενδεχομένως να έχουμε (εμείς οι μεγάλοι) λησμονήσει. Τα παιδιά θεατές του έργου βλέπουν γοητευμένα μπροστά στα μάτια τους να ζωντανεύουν οι αγαπημένοι τους ήρωες και να μπλέκουν ολοένα και σε νέες ενδιαφέρουσες περιπέτειες, αλλά και οι μεγάλοι θεατές γίνονται, για λίγο έστω, πάλι παιδιά και ανακαλύπτουν εκ νέου μια βασική αλήθεια. Πως για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, μουσική και, φυσικά, λίγη βροχή.

peppaΕνδιαφέροντα τα κοστούμια που σχεδίασε η Μαγδαληνή Σίγα. Οι αγαπημένοι παιδικοί ήρωες κυριαρχούν στη σκηνή, όχι μόνο εξαιτίας των περιπετειών, των δράσεων ή των πράξεών τους, αλλά κυρίως λόγω του τεράστιου μεγέθους τους-κάτι που δημιουργεί έντονη αντίθεση με τη μικροκαμωμένη κοπέλα, τη Βίκυ. Η παράσταση ενθουσίασε τους μικρούς θεατές με τα άφθονα τραγούδια και τα χορευτικά, καθώς επίσης και με τη διάδραση. Οι ήρωες από τη σκηνή συνομιλούσαν με τους μικρούς τους φίλους, έθεταν ερωτήματα και τους προκαλούσαν να τραγουδήσουν μαζί τους, κάλεσμα στο οποίο τα παιδιά από το κοινό ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά, πάθος, ένταση και δύναμη! Αξιοσημείωτο είναι πως οι ηθοποιοί (παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Ανδριάνα Αβραάμ, Μαρία Βαή, Αναστασία Βαχτσεβάνου, Θοδωρής Γεωργίτσης, Βαρβάρα Μαυράκη, Ελένη Μισχοπούλου, Δέσποινα Μπιμπίκα, Χριστίνα Νασιάδου, Έλενα Παντελίδου, Σωτηρία Σακαλάκη και Μαρία Σπαθοπούλου) πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έτσι η Πέππα, η Σούζι, ο Ντάνι αλλά και όλη η παρέα παρουσιάστηκαν ολοζώντανοι μπροστά στα μάτια όλων μας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Ισσόπουλος.

Δελίνα Βασιλειάδη