Πανικός στα παρασκήνια
Πανικός στα παρασκήνια

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – Η παρεξήγηση έσπειρε τον πανικό!

“Αν δεν υπήρχε το θέατρο θα ήμασταν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!”.

Η φράση αυτή, που λέει η Μένη Κυριάκογλου ενσαρκώνοντας τη γιαγιά στην παράσταση “Πανικός στα παρασκήνια”, δίνει μιαν ιδεατή εικόνα στο θεατή για το μαγικό κόσμο του θεάτρου. Πού να φανταστεί όμως το κοινό ότι στη συνέχεια θα ζήσει μιαν εξωφρενική κατάσταση με γέλια μέχρι δακρύων και θα μυηθεί έτσι και στα παρασκήνια του θεάτρου;

Πανικός στα παρασκήνια
Πανικός στα παρασκήνια

Στο έργο του Κεν Λούντβιχ που παρουσιάζει η ομάδα της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ (Αμαλίας 71), πρωταγωνιστεί η παρεξήγηση! Ξεδιπλώνεται γύρω από μια οικογένεια: μάνα, πατέρας, γιαγιά, κόρη, ανεβάζουν σε εναλλασόμενο ρεπερτόριο κλασικά θεατρικά έργα. Το ζευγάρι μάλιστα έχει παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στο… Χόλιγουντ, αφού και οι δύο θεωρούν τους εαυτούς τους ηθοποιούς με μεγάλη λάμψη και φυσικά αδικημένους από τους σκηνοθέτες! Μοιάζουν ευτυχισμένοι μέσα στην τρέλα τους! Μετά από ένα σημείο όμως όλα έρχονται πάνω κάτω, καθώς αποκαλύπτονται απιστίες του ζευγαριού, υπέρογκα χρέη, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ενώ την κατάσταση δυσκολεύει η βαρύκοη γιαγιά που… άλλα της λένε και άλλα ακούει, η κόρη που θέλει να φύγει από το θέατρο και να αλλάξει ζωή και ένας αρραβωνιαστικός που εμφανίζεται τη λάθος στιγμή και ταυτίζεται με λάθος πρόσωπο!

Το θέατρο μπαίνει μέσα στο θέατρο και από τα παρασκήνια μεταφερόμαστε στη… σκηνή. Η παράσταση αρχίζει και όλα πηγαίνουν θεόστραβα! Όταν μάλιστα η μητέρα (Έφη Σταμούλη) κατεβαίνει στο κοινό να του ανακοινώσει ότι η παράστασή τους αναβάλλεται και ότι οι θεατές μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματα από τα εισιτήριά τους, είναι τόσο πειστική που αναρωτιέσαι ποιά είναι η πραγματικότητα και ποια η παράσταση!

Ο Λούντβιχ ρίχνει μια λοξή αυτοσαρκαστική ματιά στη θεατρική σκηνή και τους ανθρώπους της και η ομάδα της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ μάς μεταφέρει με μαστοριά στη ζωή πίσω από τα φώτα της σκηνής. Τόσο η παλιά φουρνιά του θιάσου (Δημήτρης Ναζίρης, Έφη Σταμούλη, Μένη Κυριάκογλου, Στάθης Μαυρόπουλος, ο οποίος και σκηνοθετεί το έργο), όσο και η νεότερη γενιά του (Σοφία Βούλγαρη, Γιώργος Δημητριάδης, Άννα Ευθυμίου, Ηλίας Παπαδόπουλος), είναι απολαυστική.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτή η παράσταση αποτελεί ένα πολύ καλό φάρμακο καθάριου γέλιου μέσα στην κατήφεια που ζούμε. Μάλιστα αναμένεται να πάρει και δεύτερη παράταση και να συνεχιστεί και μετά τις 26 Φεβρουαρίου που είχε οριστεί η αυλαία της. Ως τότε οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 821483.

Έρση Μαυρίδου