ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ -Δ.Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ -Δ.Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ -Δ.ΒασιλειάδηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ

Είναι νέος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής και ηθοποιός και αυτή την περίοδο παίζει στην εξαιρετική παιδική παράσταση Η Παπλωματού στο Θέατρο Αριστοτέλειο. Ο λόγος για τον Αρσένη Γαβριηλίδη, τον ιδιαίτερα ταλαντούχο καλλιτέχνη που σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Καλησπέρα σας. Μιλήστε μας για σας. Για το ταξίδι σας στον υπέροχο χώρο της Τέχνης.

ΑΡΣΕΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: Καλησπέρα. Αν έχεις περάσει όλα τα παιδικά σου χρόνια κάνοντας όνειρα σχετικά με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και το χορό είναι προδοσία προς εκείνο το μικρό παιδί, να μην τα ακολουθήσεις. Έτσι λοιπόν και εγώ, πιστός σε εκείνο το αγόρι, ξεκίνησα από την παιδική χορωδία Αγίας Τριάδος και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Αποκόμισα τεράστιες εμπειρίες και ήρθα σε επαφή με την έννοια του σεβασμού προς την ομάδα, τον συνάνθρωπο, τη μουσική και ότι τη συνοδεύει. Έκτοτε συμμετέχω σε θεατρικές παραγωγές ως τραγουδιστής (Σιωπή ο βασιλιάς ακούει, Αlexander the great rock opera, I have a dream the musical, O ιππότης του χιονιού, Σαν κάποιος θίασος, Πριγκίπισσες the musical, Jesus Christ super star, O Ιάσωνας και οι αργοναύτες, Ίκαρος ο ποντίκαρος, Η παπλωματού κ.α.), ενώ παράλληλα παρακολουθώ μαθήματα χορού υποκριτικής  και τραγουδιού. Η Τέχνη είναι ένα θείο δώρο έκφρασης συναισθημάτων που ο άνθρωπος χάρισε στον εαυτό του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς ως λειτουργοί της είναι να την υπηρετούμε πιστά με συνέπεια και σεβασμό.[wp_ad_camp_1]

Δ.Β.: Δεν είστε, όμως, μόνο ηθοποιός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ -Δ.ΒασιλειάδηΑ.Γ.: Για του λόγου το αληθές, είμαι τραγουδιστής .Το είδος της μουσικής που μου αρέσει και με εκφράζει (κλασικό και musical) σχετίζεται άμεσα και κυρίως με το θέατρο. Ο χώρος του θεάτρου και της υποκριτικής για μένα ήταν κάτι εντελώς νέο διαφορετικό, δύσκολο και το αντιμετώπισα με ευχαρίστηση. Θαυμάζω απίστευτα τους ηθοποιούς του θεάτρου και όποτε τυχαίνει να βρίσκομαι κοντά σε γνήσιες θεατρικές μορφές καθηλώνομαι από το ταλέντο τους.

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση Η Παπλωματού.

Α.Γ.: Η Παπλωματού είναι ένα μιούζικαλ που απευθύνεται στον άνθρωπο. Δεν έχει καμία σημασία αν είναι παιδί η ενήλικας, καθώς το έργο είναι γεμάτο από μηνύματα. Η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Παράλληλα, όποιος την παρακολουθήσει θα γοητευθεί από τις απίθανες χορογραφίες, την υπέροχη σκηνοθεσία και την απολαυστική μουσική. Οι συντελεστές είναι πραγματικά ταλαντούχοι και γεμάτοι αγάπη για το έργο.

Δ.Β.: Η Μαριάνα Τόλη σκηνοθετεί την παπλωματού. Μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασίας.

Α.Γ.: Γνώρισα την κυρία Τόλη στις ακροάσεις. Η διαδικασία ήταν άκρως απαιτητική και εξαντλητική καθώς η κυρία Τόλη δεν άφηνε να της ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια για τον καθένα από εμάς. Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω και μου έκανε τρομερή εντύπωση, τόσο στις ακροάσεις όσο και κατά τη διάρκεια των προβών είναι το γεγονός πως στέκονταν με απόλυτο σεβασμό απέναντι σε όλους. Είναι ένας άνθρωπος μοναδικής καλοσύνης.[wp_ad_camp_1]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ -Δ.ΒασιλειάδηΔ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

Α.Γ.: Δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Το μόνο που σίγουρα επιθυμώ είναι να συνεχίσω να δουλεύω επάνω στη πρόοδο και τη μελέτη μου.

Δ.Β.: Θα μοιραστείτε μαζί μας ένα όνειρό σας;

Α.Γ.: Όνειρο μου, να είμαι αληθινά ευτυχισμένος.

Δ.Β.: Σας το εύχομαι. Η Τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης.

Α.Γ.: Είναι μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Έχω συνειδητοποιήσει πως σε όποιο επίπεδο και αν φθάσει η κρίση πάντα θα υπάρχουν καλλιτέχνες να τη υπηρετούν. Αυτό όμως δεν αποτελεί λύση, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δικαίωμα να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια. Ελπίζω, πως η κατάσταση θα βελτιωθεί σε όλους τους τομείς που η κρίση έχει επηρεάσει.

Δ.Β.: Και κάτι τελευταίο. Η φιλοσοφία σας.

Α.Γ.: Θα κλέψω μια από τις ατάκες του έργου μας : Κάνε το καλό.

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ θερμά κι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα.

Δελίνα Βασιλειάδη