ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ - Δ.Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – Δ.Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ: Η ενασχόληση μου με το θέατρο δεν ήταν μια ξαφνική απόφαση, ήταν κάτι που το ήθελα από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου! Για ποιο λόγο τότε δεν ξέρω να σας πω. Αφού λοιπόν ξεμπέρδεψα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις πανεπιστημιακών σπουδών κλπ ακολούθησα αυτό που ο εαυτός μου υπαγόρευε να ακολουθήσω και δεν το μετάνιωσα ποτέ!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για την παράσταση όπου πρωταγωνιστείτε.

ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ:  «Η μητέρα του Άγιου» του Αντώνη Τσιπιανίτη είναι ένας καταπληκτικός μονόλογος γεμάτος δράση και πλούσια συναισθήματα! Ειναι ένα κείμενο γεμάτο ανατροπές. Η Ευσεβία για την οποία μιλάει το έργο είναι μια γυναίκα που ξεκινάει την ζωη της ως ένα άβουλο ,υπάκουο κορίτσι, ένα κορίτσι που ακόμα και τον άντρα που παντρεύεται τον διαλέγουν άλλοι αντί γι’ αυτήν! Στην πορεία μετά από διάφορα συμβάντα αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο δρόμος ήταν η καταστροφή της και αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της. Εκδικείται, ερωτεύεται, φτάνει ακόμα και να διαπράξει φόνο, καταστρέφει και καταστρέφεται ολοσχερώς, καταρρέει και μέσα από τις στάχτες της ξαναγιεννιέται και, αφού βρίσκει τον εαυτό της και την ευτυχια, πληρώνει το τίμημά της με αξιοπρέπεια.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς προσεγγίσατε τον δύσκολο αυτόν ρόλο;

ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ:  Ομολογουμένως ήταν ένας δύσκολος ρόλος που όμως τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή Η προσέγγιση έγινε μέσα από πολύ δουλειά και αφοσίωση και το έργο φωτίστηκε μέσα από την παράσταση που σκηνοθέτησε η Ρέινα Εσκενάζυ και φώτισε εξαιρετικά η Κατερίνα Μαραγκουδάκη

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Για ποιον λόγο επιλέξατε να ερμηνεύσετε αυτήν τη στιγμή έναν μονόλογο; Ποια η διαφορά να συμμετέχεις σε έναν πολυπληθή θίασο από το ερμηνεύεις έναν μονόλογο;

ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ:  Η αλήθεια είναι ότι δεν με γοήτευε η ιδέα να κάνω έναν μονόλογο ,το είχα κάνει στο παρελθόν και δεν ήθελα να το ξαναζήσω. Όμως όταν διάβασα το κείμενο ξετρελάθηκα ένιωσα πάρα πολύ αυτή τη γυναίκα και ήθελα να μιλήσω εξ ονόματός της, ήθελα να βγω στην σκηνή και να εξιστορήσω ως Ευσεβία τη ζωή μου!!!! Όταν θα δείτε την παράσταση θα καταλάβετε το γιατί.

Σίγουρα όταν συμμετέχεις σε μια παράσταση με άλλους συναδέλφους αισθάνεσαι διαφορετικά, υπάρχει ένα πάρε δώσε που ίσως σου δημιουργεί ένα είδος ασφάλειας. Όμως «Η μητέρα του Άγιου» είναι ένας μονόλογος χείμαρρος, που δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια να αισθανθείς μοναξιά στη σκηνή!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ:  Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η συνέχιση των παραστάσεων με την «Μητέρα του Άγιου». Επίσης τον χειμώνα θα συμμετέχω στην παράσταση του έργου «Αλίμονο στους νέους» των Σακελάριου-Γιαννακόπουλου, που θα σκηνοθετήσει ο Βασίλης Νικολαΐδης

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή.

ΝΤΕΜΙΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ:  Εύχομαι υγεία και επίτευξη των στόχων για όλους τους αναγνώστες σας και κάτι ακόμα, υιοθετήστε ένα αδέσποτο και γεμίστε με αγάπη την ζωή σας!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ; Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία.

Δελίνα Βασιλειάδη