ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΚΑΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ - Δ. Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΚΑΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ – Δ. Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ: Είμαι ο Δημήτρης Μακαλιάς. Σπούδασα υποκριτική στη Θεσσαλονίκη, στο ΚΘΒΕ, καθώς και Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάνω θέατρο γιατί θεωρώ πώς αποτελεί πολιτική πράξη. Η επικοινωνία με τον θεατή και η συνδιαλλαγή μου μαζί του αποτελεί την ανάγκη μου για καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Ξεκίνησα χωρίς στόχο, αλλά κάθε μέρα νιώθω ότι έρχομαι όλο και πιο κοντά του. Το θέατρο για παιδιά είναι η πιο μεγάλη μου πρόκληση. Και αυτή τη φορά νιώθω σίγουρος για την επιλογή μου.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ: Ο Ναζ γεννήθηκε σε μια εμπόλεμη περιοχή. Οι συνθήκες τον αναγκάζουν να αναζητήσει την τύχη του στην «πολιτισμένη» δύση. Η παράσταση αυτή είναι το ταξίδι του στον κόσμο. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια, η φιλία, ο άνθρωπος, η αγκαλιά, τα παραμύθια του. Μόνη του αποσκευή είναι μια βαλίτσα. Γεμάτη με τις ιστορίες του Σεβάχ του Θαλασσινού.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΑΖ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ: Ανθρώπινα. Ήσυχα. Είναι οι εικόνες που βλέπω όλα αυτά τα χρόνια στις ειδήσεις. Τα υγρά μάτια των παιδιών που φτάνουν στη Μυτιλήνη και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Είναι από τις σπάνιες φορές στη δουλειά μας που δεν χρειάζεται να παίξεις, να «καμωθείς». Απλά να πεις την ιστορία σου…

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ: Θεωρώ ότι είναι μια ανθρώπινη, ευαίσθητη και ειλικρινής παράσταση. Επιβεβαιώνει την ανάγκη μου για το θέατρο. Συγκινεί τους θεατές αγνά και λυτρωτικά. Σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς πάνω και να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος. Ένας καλύτερος πολίτης.

Σου μαθαίνει να βλέπεις τις δυσκολίες, μα να βρίσκεις πάντα τρόπο να τις ξεπερνάς. Να αγαπάς αυτό που είσαι και πρεσβεύεις. Να παλεύεις και να ρουφάς τη ζωή καθημερινά. Να είσαι αισιόδοξος και να μπορείς να το μεταδώσεις και στους άλλους.

Θεωρώ ότι είναι μια εμπειρία που θα θυμούνται γονείς και παιδιά για πολύ καιρό.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ: Δεν κάνω. Γιατί δεν μου αρέσει να απογοητεύομαι. Ακολουθώ τη στιγμή. Τώρα ταξιδεύω με τον Ναζ…

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ