ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ - Δελίνα Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ – Δελίνα Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Λίγο πριν την επίσημη πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης Σκηνές από έναν γάμο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου στο Θέατρο ΣΟΦΟΥΛΗ, η πρωταγωνίστρια της παράστασης, η υπερ-ταλαντούχα και δραστήρια Παυλίνα Χαρέλα μίλησε στο φιλμ νουάρ.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς. 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Δεν μου είναι και πολύ εύκολο να μιλώ για τον εαυτό μου. Προτιμώ να μιλώ για τις δουλειές που παρουσιάζουμε στο Θέατρο Σοφούλη και αλλού με τους συνεργάτες μου παρά για μένα.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα της υποκριτικής;

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Δεν ήταν τόσο θέμα απόφασης. Απλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ τον εαυτό μου να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Ανέβηκα πρώτη φορά στη σκηνή μικρό παιδάκι, πέντε ετών, και από τότε δεν μπόρεσα να «δω» τον εαυτό μου πουθενά αλλού. Και βέβαια δεν με ενδιαφέρει αποκλειστικά η υποκριτική. Είμαι ένας εργάτης του θεάτρου, είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο. Το θέατρο είναι η ζωή μου. Και είχα την ευλογία να έχω μια οικογένεια που αντιλήφθηκε από νωρίς τη «λόξα» μου αυτή και με στήριξε και με στηρίζει ακατάπαυστα. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για την παράσταση Σκηνές από έναν γάμο όπου πρωταγωνιστείτε μαζί με τον καταπληκτικό Αντώνη Λουδάρο. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Με τον Αντώνη σχεδιάζουμε αυτή τη συνεργασία αρκετό καιρό τώρα. Φέτος καταλήξαμε στο έργο «Σκηνές από ένα γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή η συνεργασία μας επί σκηνής στο Θέατρο Σοφούλη. Ο Αντώνης Λουδάρος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καλλιτέχνης και η συνεργασία μαζί του προσφέρει πολλά μαθήματα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Για ποιον λόγο σήμερα να έρθει κάποιος στη Θεσσαλονίκη να δει την παράστασή σας; Τι καινούριο έχει να προσφέρει στο κοινό; Τι θα θέλατε να πάρει ο θεατής μαζί του φεύγοντας από το Θέατρο; 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είναι ένας ανατόμος των ανθρωπίνων σχέσεων και της ανθρώπινης ψυχής. Το έργο «Σκηνές από ένα γάμο», αν και γραμμένο πολλά χρόνια πριν, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρο, αφού η σχέση μέσα σε ένα ζευγάρι είναι ένα θέμα που «καίει» πολλούς. Διαχρονικά η ανθρωπότητα φαίνεται να προχωρά κι όμως μεταξύ μας μπορεί ξαφνικά να ξυπνήσει κάτω από το πολιτισμένο προσωπείο το ζώο. Ζευγάρια που φαίνονται να τα έχουν όλα, νιώθουν μέσα τους το κενό. Ο Αντώνης Λουδάρος μετέφερε το κείμενο στο σήμερα με κάποιες πινελιές κι έτσι βρισκόμαστε στη κρεβατοκάμαρα του Γιόχαν και της Μαριάννας, δύο ενηλίκων που ίσως θα έπρεπε να μάθουν να αγαπούν σαν παιδιά.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια και όνειρα. 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Αυτή η παράσταση εκπληρώνει ένα πολύ μεγάλο μου όνειρο, να παρουσιάσει το Θέατρο Σοφούλη σε δική του παραγωγή ένα τόσο σημαντικό έργο όπως το «Οι σκηνές από ένα γάμο», ενός τόσο διάσημου συγγραφέα όπως ο Μπέργκμαν και σε σκηνοθεσία ενός τόσο ταλαντούχου έλληνα καλλιτέχνη όπως ο Αντώνης Λουδάρος. Η σκηνική μας συνύπαρξη ήταν επίσης ένα πολύ μεγάλο μου όνειρο. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω αυτό το υπέροχο πράγμα που συμβαίνει και είμαι πραγματικά ευγνώμων που με τη στήριξη του Αντώνη Λουδάρου, των συνεργατών και της οικογένειάς μου είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω το όνειρο αυτό. Ταυτόχρονα το Θέατρο Σοφούλη ετοιμάζει ήδη τις επόμενες παιδικές του παραγωγές, όπως γνωρίζετε το θέατρο για παιδιά κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, που πιστεύω πως θα σκορπίσουν χαμόγελα σε παιδιά αλλά και γονείς.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Η φιλοσοφία σας. 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Με σκληρή δουλειά αργά ή γρήγορα, η τύχη θα στα φέρει έτσι όπως πρέπει.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια φράση που σας εκφράζει. 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Οι κόποι μας πάντα ανταμείβονται

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή. 

ΠΑΥΛΙΝΑ ΧΑΡΕΛΑ: Να είναι πάντα όλα τα θέατρα γεμάτα!

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πολύ όμορφη ευχή. Το ίδιο εύχομαι κι εγώ. Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία, κάτι που είναι σίγουρο.

 

Δελίνα Βασιλειάδη