ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Βασιλειάδης (καμία συγγένεια μαζί μου, πρόκειται για συνωνυμία), ένα πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο, ηθοποιός, σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός στο θέατρο, παρά το υπέρ-φορτωμένο πρόγραμμά του με παραστάσεις, διδασκαλία και πρόβες, μίλησε στο φιλμ νουάρ και απάντησε στις ερωτήσεις μου.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς. Για τις σπουδές σας, τις συνεργασίες σας και την πορεία σας στον καλλιτεχνικό χώρο μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μπορώ να κάθομαι σε ένα μέρος ακίνητος και αμίλητος για ώρες… μπορεί και μέρες… Εγώ θα με βαριόμουν!

Σε ό,τι αφορά στο θέατρο. Είμαι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς. Έχω ασχοληθεί με αρκετά είδη χορού και τα τελευταία οκτώ χρόνια με πολύ προσωπική δουλειά με την κίνηση του σώματος πάνω στη σκηνή, γιατί στη χώρα μας λείπει πολύ το σώμα στο θέατρο. Οι ηθοποιοί δεν του δίνουν την σημασία που του πρέπει, ή απλά πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται. Με αποτέλεσμα η έκφραση του σώματος να είναι άδεια και η υποκριτική που συμπεριλαμβάνει μέσα και αυτό να μην είναι ολοκληρωμένη!

Είμαι ακόμα στη Θεσσαλονίκη, ευελπιστώ κάποια στιγμή να φύγω για λόγους μόνο επαγγελματικούς! Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι σταθερά με το Θέατρο του Άλλοτε και με την Βαρβάρα Δουμανίδου η οποία είναι το alter ego και μέντοράς μου στο θέατρο! Κάποια μέρα θα της επιστρέψω ότι μου έχει χαρίσει απλόχερα μέχρι τώρα!

Μου αρέσουν τα σταθερά πράγματα και συνεργάζομαι μόνο με άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα σε ότι αφορά στην δουλειά και στην αισθητική τους, γι’ αυτό και κάνω ελάχιστες συνεργασίες!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τέχνη;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Πάντα στις παρέες μου και στο σχολείο άκουγα το κλασικό άντε πες ή κάνε κάτι να γελάσουμε! Γενικά βαριόμουν πολύ εύκολα και έπρεπε πάντα να κάνω κάτι ”ανισόρροπο” για να περνάει η μέρα μου! Έχω βάλει φωτιά ένα ολόκληρο χωράφι γιατί ήθελα να γίνω αόρατος! Ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που αφορά την έκθεση, άλλα δεν ήξερα με τι ακριβώς! Νομίζω το μικρόβιο υπάρχει μέσα σου, το θέμα είναι να είσαι τυχερός και να καταφέρεις να το βγάλεις έξω! Ξεκίνησα από ερασιτεχνική ομάδα εντελώς τυχαία και όταν κατάλαβα ότι η σκηνή είναι το σπίτι μου, το κυνήγησα και ασχολήθηκα μόνο με αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνω αυτό που μου αρέσει!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση Εξορκισμός αυτή την περίοδο. Μιλήστε μας για αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Η καλύτερη και η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα! Φοβόμασταν για το πως θα το περάσουμε στον κόσμο γιατί το θέμα είναι δύσκολο και ευαίσθητο και νομίζω ότι δεν έχει ανέβει στο θέατρο κάτι τέτοιο. Αλλά το αποτέλεσμα έσβησε κάθε ίχνος αμφιβολίας που είχαμε! Ο κόσμος το λάτρεψε αυτό το έργο και συνεχίζει, γι’ αυτό και ανεβαίνει τρίτη φορά. Η καταπόνηση που έχουμε στα σώματα και στις φωνές μας μετά από κάθε παράσταση είναι αδιανόητη. Φεύγουμε με μελανιές, κοψίματα και χτυπήματα κάθε φορά, αλλά είναι εύσημα… Ή έτσι λέμε μεταξύ μας για να παρηγορηθούμε! Είναι πολύ εύκολο να γίνει γελοίο, αν δεν είναι ρεαλιστικό! Συνήθως ούτε μιλάω για τις δουλειές μου, ούτε προσπαθώ να πείσω κάποιον να έρθει να με/μας δει. Οι εποχές είναι δύσκολες και ο κόσμος περίεργος, αλλά πραγματικά είναι κρίμα για κάποιον που μένει στην Θεσσαλονίκη -και όχι μόνο- να μην έχει δει τη συγκεκριμένη παράσταση! Είναι πραγματική εμπειρία!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια και όνειρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Όνειρό οι κόποι μου να πιάσουν τόπο! Αν όλα αυτά γίνονται χωρίς λόγο, το χωράφι ήταν μόνο η αρχή….. Πριν φύγω θα βάλω φωτιά όλον τον πλανήτη!

Έχω κλεισμένες παραστάσεις μέχρι τέλος της σεζόν, διδάσκω κινησιολογία στα εργαστήρια της Βαρβάρας Δουμανίδου, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, διδάσκω στο θεατρικό εργαστήρι του Ωδείου Εν Τέχνη και στα θεατρικά εργαστήρια της Δραματικής του Ανδρεα Βουτσινά! Πόσα σχέδια μπορώ να κάνω; Κανένα…

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Η φιλοσοφία σας με λίγα λόγια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μυαλό ανοιχτό, βλέμμα καθαρό και μικρά βήματα προς την κατεύθυνση που θέλεις!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Αγαπημένο βιβλίο, αγαπημένος σκηνοθέτης, αγαπημένη ταινία, αγαπημένη παράσταση που παρακολουθήσατε πρόσφατα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Αγαπημένο βιβλίο Κάιν του Ζοζέ Σαραμάγκου, σκηνοθέτης ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ταινία Το πορφυρό χρώμα. Πρόσφατα καμία παράσταση λόγο δουλειάς, αλλά αγαπημένες μου η Ερωφίλη του Σίμου Κακάλα και η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου του Πέτρου Ζούλια.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια φράση που σας εκφράζει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: ”Δεν πειράζει και αν δεν αρέσω”.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Εύχομαι να μάθει ο κόσμος να σέβεται και να εκτιμά.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα.

Δελίνα Βασιλειάδη