Εμείς οι άλλοι
Εμείς οι άλλοι

Θεαρικές Προτάσεις

Προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα της δεκαετίας του ’60, η τρελή κωμωδία του Ζωρζ Φεϊντό Θα πηδήξω απ’ το παράθυρο παρουσιάζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Λ. Βασιλίσσης Όλγας 35, τηλ. 2310 832060) από την Πέμπτη 1 Μαρτίου και για λίγες μόνο παραστάσεις. Ο Στέφανος Κομνηνός, φέρελπις πολιτικός, αν και παντρεμένος με τη νέα κι όμορφη Αγγελική, δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στις ωραίες κυρίες. Προκειμένου να ζει ανενόχλητος τις ερωτικές του ατασθαλίες, υπνωτίζει τη σύζυγό του, μα κάνει το λάθος και εμπιστεύεται το κόλπο αυτό στον Αριστείδη, που κρυφά είναι ερωτευμένος με την Αγγελική… Τη μετάφραση υπογράφει ο Γιώργος Μπονόρας. Σκηνοθετεί ο Μάνος Παπαγιάννης, ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Παίζουν οι Κάτια Νικολαΐδου και Πέτρος Μπουσουλόπουλος.

Το COO BAR (Βασ. Ηρακλείου 4, τηλ. 2311 274752) φιλοξενεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 την performance Πείνα Β’ Σχεδίασμα από την Ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα, σε σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου. Στόχος ένα σχόλιο πάνω στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την υποκρισία της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παίζουν οι Κατερίνα Ανδριανάκη και Ασπασία Πιτιλάκη. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Φίλιππος Μάνος και Νάσος Χαλκίδης.

Από τις 29 Φεβρουαρίου έως και τις 11 Μαρτίου το ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, τηλ. 2310 225172) ανεβάζει την παράσταση του Χάουαρντ Ζιν Ο Μαρξ στο Σόχο με τον Άγγελο Αντωνόπουλο, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου και μετάφραση Άρη Λασκαράτου. Ο Μαρξ ζητά από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να κατέβει για λίγο στη Γη, ώστε ν’ αποκαταστήσει το όνομά του. Από λάθος, όμως, αντί να επιστρέψει στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε και πέθανε, βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Έως και τις 25 Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 ο ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ SOURLIBOOM (Κλεισούρας 10, τηλ. 6944 988067) φιλοξενεί την παράσταση Ο μπαλτάς, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παρασκευαΐδου. Το έργο είναι βασισμένο στην ομώνυμη θεατρική νουβέλα του Θανάση Σκρουμπέλου. Ένας χασάπης που θέλει να γίνει θεατρικός συγγραφέας, η μάνα ενός εξαρτημένου από τα ναρκωτικά νέου, ένας ιατροδικαστής, ένας τραβεστί, μια ανορεκτική αθλήτρια και πολλοί άλλοι συνθέτουν ένα μωσαϊκό χαρακτήρων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Παίζουν οι Αγγελική Αρναούτογλου, Γιάννης Βαρβαρέσος και Σωτήρης Γάκος.

Εμείς οι άλλοι
Εμείς οι άλλοι

Κάθε Σάββατο στις 21:00 η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (Ολύμπου 88, Αρχαία Αγορά, τηλ. 2310 285452) παρουσιάζει το έργο Εμείς Οι Άλλοι του Ιωσήφ Αναστασίου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπαλτατζή. Ο πόθος για αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό, αυτεξουσιότητα είναι κυρίαρχο συναίσθημα για κάθε αληθινά ανθρώπινο ον. Ο κόσμος, όμως, χωρίζεται σε κυρίαρχους και κυριαρχημένους. Με τους δεύτερους να μην μπορούν να γλιτώσουν από τους κανόνες του παιχνιδιού, που με ακρίβεια σημαδεύουν το “τέλος τους”… Παίζουν οι Μαρία Μπαλτατζή, Αλίκη Μπράβου, Φανή Χατζημπάρμπα.

Από τις 23 Φεβρουαρίου έως και τις 18 Μαρτίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 23:00 και κάθε Κυριακή στις 21:00 το ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ (Τσιμισκή 137, τηλ. 2310423925) ανεβάζει την παράσταση Η φιλονικία του Μαριβό, σε σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου και μετάφραση Κλαίρης Μιτσοτάκη. Δεκαοκτώ χρόνια πριν, τέσσερα βρέφη, δυο αγόρια και δυο κορίτσια, μεταφέρθηκαν στο δάσος κι εκεί μεγάλωσαν χωριστά, αγνοώντας το ένα την ύπαρξη του άλλου. Σήμερα οδηγούνται στον ίδιο χώρο κι αφήνονται ελεύθερα να γνωριστούν. Πρόκειται για ένα πείραμα, που σκοπό έχει να ερευνήσει ποιο από τα πρόσωπα θα διαπράξει την πρώτη απιστία. Ο άνδρας ή η γυναίκα. Πρωταγωνιστούν οι Ράνια Ευαγγελινού, Χρύσα Κατσαρίνη και Φώτης Κολλάτος.

Η θεατρική ομάδα H-art Attack παρουσιάζει το έργο Όταν τελειώνει μια ζωή… πού να πας; σε κείμενο Σωτηρίας Ζάνταλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Παύλου Δανελάτου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15 στο ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, Γ. Κωνσταντινίδη 15, τηλ. 2310 865904). Το έργο προσπαθεί να φανταστεί την τελευταία νύχτα της ποιήτριας Ανν Σέξτον, η οποία, όπως η Σύλβια Πλαθ, επέλεξε να πεθάνει εισπνέοντας δηλητηριώδη αέρια. Παίζουν οι Μαρία Ανθίδου και Σωτηρία Ζάνταλη.

Δελίνα Βασιλειάδη