2020 JASMIN 4

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ – Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Υπόγειο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ι Ζουρνέτ

Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου στις 21.00 και Κυριακή 29 Μαρτίου στις 20.00

Η παράσταση που συγκλόνισε το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιστρέφει για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη.  Μια τυχαία συνάντηση δυο ανδρών σε ένα σπίτι -ισόγειο, δύο όροφοι και υπόγειο- με μια απρόσμενη εξέλιξη. Και οι δυο αναζητούν ή ”κρύβουν” μια γυναίκα που γίνεται η αφορμή για μια ασυνήθιστη αναμέτρηση μεταξύ τους. H σχέση τους φτάνει στα άκρα. Στο τέλος του δρόμου κρύβεται ένα μυστικό. Μια αλήθεια που κανείς δεν θέλει να δει και να αναμετρηθεί.

Αγάπη, μίσος κι ένας αναπάντεχος κύκλος ζωής, σε ένα άχρονο – διαχρονικό αλλά και παράλογο ψυχολογικό αριστούργημα από τον μετρ του είδους Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ι Ζουρνέτ.

Θεόφιλος του Θανάση Σκρουμπέλου

Η ζωή του ζωγράφου της λαϊκής μας παράδοσης έγινε παράσταση, που αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για δύο μόνο παραστάσεις 21 και 22 Μαρτίου στο Θέατρο Σοφούλη.

Το παλτό του Νικολάι Γκόγκολ 

Η νέα παραγωγή της Καλλιτεχνικής Εταιρίας Θεάτρου συνεχίζεται και τον Μάρτιο! Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας “Το παλτό” σε θεατρική συσκευή της Δέσποινας Καλαϊτζίδου και σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη, ζωντανεύει στη σκηνή με τον Κρίτωνα Ζαχαριάδη και τον Βασίλη Κανελλόπουλο. 

ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον του Γεωργίου Βιζυηνού

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στη Ζώγια στις 20:30 – Πρώτη Παρουσίαση

Το Σχήμα εκτός Άξονα στις 9 Μαρτίου 2020 παρουσιάζει σε θεατροποιημένο μονόλογο το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού ‘Το μόνον της ζωής του ταξείδιον’ στο χώρο της Ζώγια σε μια προσπάθεια προσέγγισης αξιόλογων κειμένων της Ελληνικής Γραμματείας του 19ου αιώνα

Τι είναι όμως ‘Το μόνον της ζωής του ταξείδιον’; μία προσπάθεια του συγγραφέα να δικαιολογήσει τον παππού του; μία προσπάθεια να εξηγήσει γιατί νιώθει ο ίδιος απογοητευμένος; μία απλή αναδρομή στην ζωή του παππού; ή πρόκειται για τη βιογραφία ενός απλού ανθρώπου της εποχής;

Το θέμα παραμένει ανοιχτό για κάθε αναγνώστη να αποφασίσει και ίσως ο καθένας δώσει την δικιά του ερμηνεία και νόημα σε αυτήν την παλιά ιστορία για τα φανταστικά και επικά ταξίδια ενός σημαντικού ανθρώπου για τον συγγραφέα.

Συμπερασματικά και ηθογραφικά θα λέγαμε ότι το διήγημα ζωγραφίζει άψογα μια εποχή όπου ο κόσμος στα περισσότερα πράγματα ήταν πολύ πιο απλός, δεν είχε πολλές απαιτήσεις από την ζωή και του αρκούσαν μόνο οι μύθοι που μπορούσε με το μυαλό του να τους πλάσει ως ταξίδια και εμπειρίες που διηγείται στους ανθρώπους γύρω του.

Έτσι κατόρθωνε να χτίζει τις προσωπικές του εμπειρίες ζωής που θα τον συντρόφευαν για πάντα.

Υπάρχει βέβαια και μια τελευταία υπόθεση – πιθανότητα:

τίποτε από όλα αυτά να μην έχει συμβεί και όλα, με εξαίρεση τα αληθινά ονόματα των χαρακτήρων, να είναι μία μυθοπλασία στο ήδη από τότε πειραγμένο μυαλό του Βιζυηνού.

Κωνσταντίνος Παμπούκης

INFO

Ζώγια: Αλεξάνδρου Σβώλου 54

Παραστάση : 9 Μαρτίου 2020 στις 20.30

Διάρκεια: 60 λεπτά

σκηνοθεσία : Βουδούρης Νίκος

προσαρμογή κειμένου : Βουδούρης Νίκος , Βασίλης Βασιλείου

ερμηνεία : Βασίλης Βασιλείου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051)

Η Πόρνη από πάνω με την Κατερίνα Διδασκάλου

Τετάρτη 18 Μαρτίου & Πέμπτη 19 Μαρτίου

Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς επιστρέφει στην  Θεσσαλονίκη για 2 παραστάσεις.

Το έργο

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Παραστάσεις: Τετάρτη 18/3 στις 8:00 μ.μ.

Πέμπτη 19/3 στις 9:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 70’ χωρίς διάλειμμα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΟΟΥΖ του Μάρτιν Σέρμαν

με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη

27 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2020

Μετά την μεγάλη επιτυχία και τα ενθουσιώδη σχόλια του κοινού στις παραστάσεις της Αθήνας, το Ρόουζ του Μάρτιν Σέρμαν, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ανεβαίνει από τις 27 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, για μια σειρά παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συγκινητική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγέωργος σε μετάφραση Μιμής Ντενίση, δίνει την ευκαιρία στην σπουδαία ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για ένα ανεπανάληπτο όσο και συγκινητικό ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενη μια 80χρονη Εβραία, η οποία ανατρέχει στο ταξίδι της ζωής της, ξεδιπλώνοντας το παρελθόν της.

Σχολιάζει με ευαισθησία, συγκίνηση αλλά και χιούμορ, όσα συνέβησαν δίπλα και μέσα της σε μια ολόκληρη ζωή, τη ζωή της. Τα νεανικά της χρόνια στην Ουκρανία, το πέρασμα στην Πολωνία λίγο πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την ηχώ του Ολοκαυτώματος, τη φυγή στην Αμερική και την καινούργια ζωή που διαπερνά δεκαετίες και κοινωνικές αλλαγές.

Θυμάται όσα έζησε και παρ’ όλο που τη γονάτισαν, δεν την κατακερμάτισαν, αλλά της χάρισαν ένα μοναδικό κριτήριο κι έναν τρόπο σκέψης για την αξία της ίδιας της ζωής κι εκείνο το αίσθημα της δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζει τους σπουδαίους, που ο πόνος τους κάνει «Ανθρώπους» και ο φόβος θαρραλέους απέναντι στις επιταγές μιας μοντέρνας εποχής, που έχει χάσει πια κάθε στόχο και κάθε πρόσημο.

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παραστάσεις :

Παρασκευή 27/3, Σάββατο 28/3, Κυριακή 29/3

Δευτέρα 30/3, Τρίτη 31/3 & Τετάρτη 1/4

Ώρα έναρξης : 9.00 μμ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασ. Ολγας 35, τηλ. 2310 832060)

Σεξ Λεξικόν – η επιστήμη του έρωτα του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου

Σκηνοθεσία :Σταύρος Σβήγκος

από 6 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Έρωτας. Τι είναι ο έρωτας; Αν δεν περάσεις από σαράντα κύματα, δεν θα τον ανακαλύψεις. Έτσι και ο Τάκης (Γιώργος Αμούτζας) και η Κάτια (Ήρα Παπακωνσταντίνου), δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι στην εποχή του 1978, μία εποχή προσδοκιών, διεκδικήσεων και μετασχηματισμών, θα κάνουν τη βουτιά τους στην υπέροχη τρικυμία του έρωτα. Μέσα από αυτό το ταξίδι, που οργανώνουν καιρό, με προορισμό την πρώτη τους φορά, οι δύο ήρωες θα αναμετρηθούν και θα αναμετρήσουν τα “εγώ” τους. Ο πανικός της άγνοιας θα τους οδηγήσει σε ένα ηθικοπλαστικό λυσάρι, παλαιών αρχών, στο “Σεξ Λεξικόν”. Αυτό το ” αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, παλαιομοδίτικο λεξικό” θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες. Εκείνο που σχεδίαζαν τόσον καιρό, τελικά θα τους φέρει αντιμέτωπους με πολλά ευτράπελα και θα κληθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε μία ώρα. Η ιστορία των δύο παιδιών, μας θυμίζει με απόλυτη τρυφερότητα και χιούμορ, εκείνη την πρώτη φόρα, η οποία διέπεται από τα ίδια, διαχρονικά συναισθήματα είτε στην εποχή της μεταπολίτευσης είτε στη σύγχρονη εποχή αλλά και σε κάθε εποχή. Θα πετύχουν το στόχο τους; Θα το μάθουμε μέσα από τα άγνωστα μονοπάτια του έρωτά τους.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή : 21.00

Σάββατο : 21.00

Κυριακή : 20.00

Διάρκεια παράστασης :  70λ.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ Storytelling Με τον Κωστή Ζαφειράκη

Στο Alte Fablon

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 06 Μαρτίου 10:00 μμ & Σάββατο 07 Μάρτιου 12:00 μμ

Διεύθυνση: Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου (περιοχή Ιασωνίδου)Τ: 2314014430

ΕΝΑΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Κρουαζιέρα, ω ναι. Αλλά πώς; Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι στην Σαντορίνη ή καλύτερα, μια κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου;

Γιατί στο μυαλό του Κωστή η λέξη «κρουαζιέρα» είναι συνώνυμο του «τελευταίου ταξιδιού»; Γιατί οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές; Πόσοι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα προσπαθώντας να βγάλουν μια σέλφι της προκοπής;

Παρά τις φουρτούνες και τα μποφόρ, ο Κωστής κρατάει γερό το τιμόνι και συνεχίζει το ταξίδι του για δύο τελευταίες παραστάσεις!

Την Παρασκευή στις 10:00 και το Σάββατο ακριβώς τα Μεσάνυχτα!

Ελάτε να σηκώσουμε κύματα και αισθήματα στην πιο αξέχαστη κρουαζιέρα της ζωής σας!

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

06 Μαρτίου Παρασκευή στις 10:00 μμ

07 Μαρτίου Σάββατο στις 12:00 μμ

Διάρκεια παράστασης 60’ λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ (Παρασκευοπούλου 9, τηλ.2310 824 970 &  819 153)

ΤΖΑΣΜΙΝ της Ελένης Ράντου βασισμένο στο σενάριο του Γούντυ Άλλεν Βlue Jasmine 

2020 JASMIN 4

Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής

ΑΠΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πολυβραβευμένη παράσταση ΤΖΑΣΜΙΝ (2 θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος : Βραβείο ερμηνείας στην Ελένη Ράντου,

Βραβείο σκηνογραφίας στην Μαγιού Τρικεριώτη),

μετά από δυο χρόνια επιτυχίας στο θέατρο ΔΙΑΝΑ στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ από 13 Μαρτίου.

Ένα σπουδαίο θεατρικό έργο πάνω στα χαμένα μεγαλεία, μια παράσταση εξαιρετικών ηθοποιών, μια ερμηνεία ζωής από την Ελένη Ράντου και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Φασουλή

Λίγα λόγια για τη Τζάσμιν:

Μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μέμος Μπεγνής) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που  η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντυ Άλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο: Γούντυ Άλλεν

Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Ράντου, Μέμος Μπεγνής, Παντελής Δεντάκης,  Καλλιρρόη Μυριαγκού,  Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Θοδωρής Σκυφτούλης και Νεκτάριος Φαρμάκης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

Τετάρτη : 7.00 μμ

Πέμπτη : 8.00 μμ

Παρασκευή : 9.00 μμ

Σάββατο : 8.00 μμ

Κυριακή : 7.00 μμ

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ

Το χρονικό του Τσερνόμπιλ

με την Ηρώ Μουκίου

9-10 Μαρτίου 2020

Η παράσταση ντοκουμέντο για το χρονικό του Τσερνόμπιλ που συγκλόνισε τις συνειδήσεις όλων των θεατών, έρχεται στο θέατρο Αυλαία, για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 9 και 10 Μαρτίου 2020.

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Greenpeace και τηςWWF το έργο «Η φωνή της Λουντμίλα» με την Ηρώ Μουκίου, από το ομώνυμο βιβλίο του σουηδού δημοσιογράφου και σκηνοθέτη GunnarBergdahl, παρουσιάστηκε για 2 συνεχείς χρονιές σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας και περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ξημέρωμα της 26ης Απριλίου 1986 στο Τσερνόμπιλ, ο πυρηνικός αντιδραστήρας εξερράγη αλλάζοντας την ιστορία του πλανήτη. Οι επιπτώσεις αυτής της έκρηξης κατά πολύ χειρότερες από τη βόμβα στη Χιροσίμα, κάνουν αισθητή την παρουσία τους ακόμα και σήμερα 34 χρόνια μετά και η παράσταση γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ αν αναλογιστούμε το τραγικό συμβάν στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, καθώς και πυρηνικά εργοστάσια που ξεφυτρώνουν ολοένα γύρω μας και ανά τον κόσμο!

Το έργο αφορά στην εκ βαθέων συγκλονιστική εξομολόγηση της γυναίκας που στα 22 της χρόνια έζησε τη φρίκη της έκρηξης του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ. Ο άντρας της ήταν ο πρώτος πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στα 25 του, επιχειρώντας στον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Ο GunnarBergdahl  εδώ και 30 χρόνια ασχολείται εντατικά με τα θέματα αυτά και ειδικά με το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, -βρέθηκε με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή -στο τόπο της έκρηξης συλλέγοντας στοιχεία και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Η Σουηδία είναι μαζί με άλλες όμορες χώρες από τις πρώτες που μετέδωσαν την είδηση και ένοιωσαν άμεσα να απειλούνται από τη ραδιενέργεια.

«Το Τσερνόμπιλ παραμένει ένα μυστήριο που περιμένει από μας τη λύση του. Ίσως ήταν ένα άγημα στον 21ο αιώνα…Μια πρόκληση για τον νέο αιώνα….» γράφει ο σουηδός δημοσιογράφος  στο βιβλίο του.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου

Σκηνοθεσία: Άρης Μπαφαλούκας

Τη Λουντμίλα ερμηνεύει η Ηρώ Μουκίου

Παραστάσεις:9 και 10 Μαρτίου 2020

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00

Διάρκεια: 70 Λεπτά

Μάστερ και Μαργαρίτα

κι όμΩς κινείται

16 και 17 Μαρτίου 2020 στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η ομάδα χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο “Μάστερ και Μαργαρίτα”με αφορμή το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

“-Δεν καταλαβαίνω καθόλου τι θα γίνει από ‘δω και πέρα.

-Δε μπορεί παρά να συμβεί κάτι εντελώς παράλογο!”

Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου: ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του, να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα.

Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται.

Μια παράσταση αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Ερμηνεία: Bentancor Camilo, Λινάρδου Αντιγόνη, Καραχανίδης Αναστάσης, Μαλκότσης Ερμής, Μερεντίτη Αγγελική, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τόμπορης Χρόνης

Μουσική: Αντωνίου Κλέων (ηλεκτρική κιθάρα), Μπάμπης Παρίτσης(βιολί)

Παραστάσεις:16 και 17 Μαρτίου 2020

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00

“RED” Α DARK CABARET με τη Νίνα Λοτσάρη

σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Αποστολόπουλου

19 – 22 Μαρτίου στις 21.30

στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η Dada-Art proudly presents: “RED” / Α DARK CABARET

Η Νίνα Λοτσάρη είναι η RED….

Μετά την πολυσυζητημένη παράσταση “Η Ώρα του Διαβόλου” η ανατρεπτική DADA-ART παρουσιάζει για δεύτερη φορά φέτος τη νέα παραγωγή της. Ένα σκοτεινό Cabaret, με τραγούδια, πρόζα και μια …αμαρτωλή αισθητική, στις 19,20,21 και 22 Μαρτίου και για 4 ακόμη μοναδικές παραστάσεις, στις 21.30.

Μετά τις 8 επιτυχημένες παραστάσεις τον Νοεμβριο και Δεκέμβριο του 2019, και την ευρεία ενθουσιώδη αποδοχή από κοινό και κριτικούς, η RED επιστρέφει στη σκηνή του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ…

Η “RED” είναι μια ιδιαίτερη γυναίκα.

Μία γυναίκα που παραδίνεται στα πάθη της με έντονο και ακραίο τρόπο.

Μία γυναίκα που ερωτεύεται τη ζωή και την ζει στον υπερθετικό βαθμό.

Μία γυναίκα σύμβολο της ελευθερίας…

Η Νίνα Λοτσάρη όπως δεν την έχετε ξαναδεί παίζει και τραγουδά σε μια παράσταση γιορτή των αισθήσεων.

Σε μία σύνθεση κειμένων αντρών συγγραφέων, των Marquis De Sade, Harold Pinter, Charles Bukowski & Oscar Wilde, η RED φωτίζει μία άλλη τους διάσταση. Την διάσταση μίας ιδιαίτερης Γυναίκας και τη σχέση της με το αρχέγονο ερώτημα του Έρωτα…

Η μοναδική φωνή της Νίνας Λοτσάρη και 15 τραγούδια- ύμνοι στον Έρωτα, ολοκληρώνουν την σκηνική εμπειρία αυτού του Σκοτεινού Καμπαρέ.

Μαζί της πάνω στη σκηνή 3 βιρτουόζοι μουσικοί, visuals, σκηνικές ανατροπές, hi end φωτισμοί και η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Αποστολόπουλου

Συντελεστές

RED η Νίνα Λοτσάρη

VIRTUAL SPECIAL GUEST STARS: Αλέκος Συσσοβίτης, Κρατερός Κατσούλης, Τόνυ Δημητρίου και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Ακορντεόν: Δημήτρης Αραμπατζής

Κιθάρα: Αλέξης Βεργής

Τσέλο: Μυρτώ Ταλακούδη

Παραστάσεις: 19 – 22 Μαρτίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:30

ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Σύλληψη ιδέας Γιώργος Χιώτης

Σκηνοθεσία Άνθιμος Κατιρτζόγλου

26, 27 και 29 Μαρτίου 2020

στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Το Ακροβατώντας με τις Αναμνήσεις είναι ένα Χοροθεατρικό υπερθέαμα που μέσα από τον χορό και την υποκριτική, περνάει μηνύματα για την οικογένεια και ιδιαίτερα για τη σχέση μητέρας-παιδιού,αλλά και για την τρίτη ηλικία και την Νόσο του Αλτσχάιμερ. Μια δραματική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους,που συνδυάζει πολλά είδη χορού με ακροβατικά και συγκλονιστικές ερμηνείες δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με ανατρεπτικό τέλος.

Υπόθεση:

Η Χαρά, μία φτωχή κοπέλα 22 χρονών, είναι μέλος μιας χορευτικής ομάδας, ενός τσίρκου τη δεκαετία του ’30. Όνειρο της είναι να δημιουργήσει κάποτε ένα δικό της χορευτικό θίασο και να περάσει μέσα από το χορό και τα ακροβατικά τα μηνύματα της. Μέσα από ένα ημερολόγιο περνάνε εικόνες από τις χορευτικές δημιουργίες της ομάδας, τον έρωτα της με έναν αξιωματικό του στρατού, την σχέση της με την αδερφή της αλλά και τον κόσμο που ονειρεύεται. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, μέχρι τη στιγμή που ξεσπάει ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος.

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας: Γιώργος Χιώτης

Σενάριο- Σκηνοθεσία:Άνθιμος Κατιρτζόγλου

Ενδυματολόγος: Geli Paris

Τραγούδι: Σάλυ Νικολαϊσβίλι

Παραστάσεις: 26, 27 και 29Μαρτίου 2020

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, στις 18.00 και στις 21.00

H Αρχή του Αρχιμήδη του Josep Maria Miró*

σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου

Από 5 Μαρτίου 2020

Στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

H Αρχή του Αρχιμήδη, το σημαντικό έργο του καταξιωμένου Ισπανού συγγραφέα JosepMariaMiró, αφού κατέκτησε κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται από 5 Μαρτίου, στο Θέατρο Αυλαία για να μας φέρει αντιμέτωπους μ’ ένα αριστοτεχνικά απλό δίλημμα.

Ο Τζόρντι, δάσκαλος σε ομάδα κολύμβησης παίδων, αγκαλιάζει και δίνει ένα φιλί σ’ ένα αγοράκι που κλαίει, γιατί φοβάται το νερό και δε θέλει να κολυμπήσει χωρίς σωσίβιο. Μια τρυφερή κίνηση ενθάρρυνσης ενός καλού δασκάλου. Μια απρεπής κίνηση με υποβόσκουσα σεξουαλική πρόθεση. Μια κίνηση που ίσως αποκαλύπτει περισσότερα για τον παρατηρητή απ’ ό,τι για τον δράστη. Ποιος είναι αυτός που κοιτάει; Από ποια οπτική; Μια κίνηση, που θα αποτελέσει αφορμή για μια αλληλουχία εκρηκτικών συζητήσεων και καταστάσεων και θα φέρει στην επιφάνεια υποψίες, προκαταλήψεις και φόβους. Το μόνο που μένει είναι να πάρουμε θέση… Ή και όχι.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: JosepMariaMiró

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Παίζουν: Άγγελος Μπούρας, Σεραφείμ Ράδης, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Φιλίνη

Παραστάσεις:5-8 & 12-15 Μαρτίου 2020 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.15

Εγώ Γέλασα

Stand up comedy

με τον Θωμά Ζάμπρα

30 Μαρτίου 2020

στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Ο Θωμάς Ζάμπρας στον 6ο του χρόνο στο standupcomedy, παρουσιάζει τον δεύτερο κωμικό του μονόλογο “Εγώ Γέλασα” στο θέατρο Αυλαία. Δεν είναι εύκολο να περιγράψεις την θεματική της παράστασης, κυρίως γιατί δεν υπάρχει. Σκέψεις, ειρωνικές παρατηρήσεις και προσωπικές ιστορίες, υπό το πρίσμα της οπτικής του δημιουργού, με την ελπίδα να αγγίξει τόσο το “α, το κάνω κι εγώ αυτό” αλλά και το πολυπόθητο “γιατί δεν το σκέφτηκα εγώ αυτό;” 

Παράσταση: 30 Μαρτίου 2020

Ημέρα& ώρα παράστασης: Δευτέρα στις 21.15

Η ψυχή της φωνής

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Secret Concert

23 Μαρτίου 2020

Στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Μία μουσική συνάντηση με τα δικά του μυστικά «θέλω».

Μία τραγουδιστική εξομολόγηση, βασισμένη σε ανεπηρέαστες επιλογές, με κύριο στόχο να αγγίξει την ψυχή της φωνής του κάθε ακροατή της βραδιάς. Τραγούδια που λίγο πολύ όλοι αγαπήσαμε, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα ακούμε και τόσο συχνά, συνθέτουν το τοπίο αυτού του secret concert.

Αντισυμβατικός και απρόσμενος, ο Κωνσταντίνος ανήκει σε εκείνους τους τραγουδιστές που δύσκολα μπορεί κάποιος να κατηγοριοποιήσει. Άλλωστε «ψυχή και σώμα» το έχει αποδείξει πως ο ήχος δεν έχει σύνορα.

Συντελεστές:

Αντώνης Σαρακατσιάνος / Πιάνο-Ενορχήστρωση

Κων/νος Παπαδόπουλος / Τζουρά, μπουζούκι

Γεώργιος Σκηπητάρης / Καβάλ, Κλαρίνο

Ιορδάνης Κουμαρτζής / Κόντρα Μπάσο

Ιωάννης Πούλιος / Κιθάρα, λαούτο

Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου / Κρουστά

Ιάσων Γερεμτζές / κρουστά

Ημέρα & ώρα: Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 21.30

Της Κολάσεως

Η θεατρική παράσταση του Λευτέρη Βουτσά στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ!

11 & 18 Μαρτίου 2020, στις 21:00

13,14 & 20,21 Μαρτίου 2020, στις 23:50

Η θεατρική παράσταση “Της Κολάσεως” μ΄ έναν δεκαμελή θίασο αξιοπρόσεκτων καλλιτεχνών,  σε κείμενο και σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Λευτέρη Βουτσά, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, για έξι παραστάσεις στις 11, 13, 14, 18, 20, 21 Μαρτίου. Μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι για μεγάλους ζωντανεύει στην σκηνή του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ με τη μορφή μιας κωμωδίας πλούσιας σε συγκινησιακά στοιχεία και σύγχρονες εικόνες. 

Η παράσταση

Η ανατρεπτική παράσταση “Της Κολάσεως” ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους που μοιάζουν εξαιρετικά διαφορετικοί αλλά και εντυπωσιακά ίδιοι. Η νεαρή Θεονύμφη εγκαταλείπει την ημέρα της ενηλικίωσης της το μοναστήρι στο οποίο μεγάλωσε από παιδί και βάζει στόχο να γνωρίσει τον κόσμο και τις ηδονές του πιάνοντας δουλειά σ’ ένα πορνείο. Στον αντίποδα, η ιερόδουλη Λίζα απαρνείται τα εγκόσμια και βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα μοναστήρι την ημέρα που διαγνώστηκε οροθετική. Η παράσταση δεν διστάζει να θίξει ζητήματα όπως η τυπολατρία, ο έρωτας, η διαφορετικότητα, η οικογένεια, η αφοσίωση κι όλα εκείνα με τα οποία θα καταπιανόταν ένα παραμύθι για μεγάλους, σ’ ένα διασκεδαστικό κείμενο γεμάτο ανατροπές που δεν παύει να εγείρει ερωτήματα.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βουτσάς 

Χορογραφία: Μάριος Μιλτιάδου

Φιλική Συμμετοχή: Τόνια Σωτηροπούλου

Παίζουν:

Μάριος Μιλτιάδου

Μαρία Μουτζίκη

Ειρήνη Μυλωνά

Ζωή Στέλλα Νικολάου

Παραστάσεις: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στις 21:00 – Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, στις 23:50 – Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, στις 23:50 – Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, στις 21:00 – Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 23:50 – Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στις 23:50.