ΤΟ ΣΩΜΑ

ΤΟ ΣΩΜΑ / (THE HOST)
Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ
Παίζουν: Σιόρσι Ρόναν, Ντιάνε Κρούγκερ, Τζέικ Έιμπελ, Γουίλιαμ Χαρτ, Φράνσις Φίσερ, Μαξ Άιρονς
Διάρκεια: 125′
ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 7, STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 10&11, VILLAGE COSMOS 3

THE HOST

Όπου και να πάω το Λυκόφως με πληγώνει…

Εντάξει, το «Twilight Saga» απεδείχθη εξαιρετικό ως κόνσεπτ για το κοινό στο οποίο απευθυνόταν και σίγουρα είναι από τα πιο πετυχημένα εισπρακτικά teen drama movies που έχουν περάσει από το Χόλιγουντ. Αλλά όλα τα ωραία κάποτε (πρέπει να) τελειώνουν! Και η Στέφανι Μέγιερ δεν δείχνει να το έχει καταλάβει αυτό, αφού αναλώνεται σε ιστορίες που θυμίζουν τη μεγάλη της επιτυχία. Η στασιμότητα δεν είναι καλό πράγμα.

Κάπως έτσι φτάνουμε στη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της «The Host». Απορούμε πως  πως ο Άντριου Νίκολ («Gattaca», «The Truman Show») ασχολήθηκε με αυτό το οδυνηρό και ανέμπνευστο κατασκεύασμα. Μια φαιδρή και γλυκανάλατη ιστορία αγάπης η οποία χρησιμοποιεί το μοτίβο «παράσιτο – ξενιστής» με μια δήθεν μοντέρνα άποψη και αφήγηση κουραστικά αργή, χωρίς την κορύφωση που θα έπρεπε να έχει ένα έργο που σέβεται τον εαυτό του.

Είναι αλήθεια πως οι εξωγήινες υπάρξεις, η κατοχή των ανθρώπινων σωμάτων από τους εισβολείς και η χειραγώγηση με σκοπό τη «διαστρέβλωση» του ξενιστή, προϊδεάζουν για μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που θα ικανοποιήσει το κοινό. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα ξεπέρασε την φαντασία! Μοναδική θετική νότα; Το σάουντρακ. Ήχοι της alternative rock, indie pop και neo-soul δένουν αρμονικά με τα ορχηστρικά μέρη και τις ατμόσφαιρες που συνέθεσε ο Αντόνιο Πίντο, κάνοντας αν μη τι άλλο τις δυόμιση ώρες υποφερτές. Ερμηνευτικά ξεχώρισε η Σιόρσι Ρόναν, η οποία απέδωσε εξαιρετικά το διχασμό του χαρακτήρα που υποδύθηκε, μια ευχάριστη έκπληξη στο όλο φιάσκο.

Εν κατακλείδι, μια μέτρια επιλογή για να περάσετε την ώρα σας.

Αξιολόγηση: ** (2)
Νίκος Χασάπης