66ο Φεστιβάλ Καννών

«Ο υπέροχος Γκάτσμπι» ανοίγει την αυλαία – τρισδιάστατα!

Αρχίζουν να μας έρχονται μία – μία οι σημαντικές ειδήσεις σχετικά με το προσεχές φεστιβάλ Καννών, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 26 Μαΐου.

Αφού λοιπόν μάθαμε πως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος θα είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η τελευταία είδηση έχει να κάνει με την ταινία που θα σημάνει την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ταινία του Μπαζ Λούρμαν «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» (The Great Gatsby), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζτζέραλντ, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Λιονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Άισλα Φίσερ και Τζόελ Έτζερτον.

Η προβολή θα γίνει σε 3D κι αυτό συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ.  Η πρώτη έλαβε χώρα το 2009 με την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ψηλά στον ουρανό» (Up).

Ο Μπαζ Λούρμαν μετά την ανακοίνωση έκανε την εξής δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε μία χώρα, ένα μέρος και ένα φεστιβάλ που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μας. Όχι μόνο επειδή η πρώτη μου ταινία, το ”Strictly Ballroom” προβλήθηκε εκεί πριν από 21 χρόνια, αλλά και επειδή ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ έγραψε μερικά από τα πιο σπαραχτικά και όμορφα κομμάτια του σπουδαίου μυθιστορήματός του, σε μικρή απόσταση, σε μία βίλα έξω από το Σεν Ραφαέλ».