Batman v Superman
Batman v Superman

Batman v Superman

Το ‘χω παράδοση μετά το φεστιβάλ, είτε είναι κινηματογράφου είτε ντοκιμαντέρ, να βλέπω μια μπλοκμπαστεριά για να στρώσω, να φύγει η υπερβολική δόση κουλτούρας από πάνω μου, να καταναλώσω λίγες παπαδίτσες για το καλό, οπότε λίγες μέρες μετά την λήξη του πρόσφατου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ η πρεμιέρα του Batman v Superman:η Αυγή της Δικαιοσύνης ήταν ότι χρειαζόμουν. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον..
Λίγα λόγια για την υπόθεση: Είναι μαζεμένοι οι υπερήρωες κι ο Μπάτμαν αρχίζει να κοροϊδεύει τον Σούπερμαν για το πόσο κακόγουστη είναι η μπέρτα του και πόσο γελοίο είναι που έχει το σώβρακο πάνω από το παντελόνι, γελάνε όλοι, νευριάζει ο Σούπερμαν παίρνει ένα σπρέι κι αρχίζει να γράφει σ’ έναν τοίχο «ο Μπάτμαν είναι βλάκας». Το βλέπει αυτό ο Σκοτεινός Ιππότης, παίρνει τηλέφωνο τον Σούπερμαν και του λέει να μην το ξανακάνει. Την επομένη μέρα όμως τα ίδια, σπρέι, τοίχος, «ο Μπάτμαν είναι βλάκας». Τρελαίνεται που λέτε ο Μπάτμαν, παίρνει κι αυτός ένα σπρέι και γράφει με μεγάλα γράμματα σ’ έναν τοίχο: «ο Σούπερμαν είναι ο Κλαρκ Κεντ».
Οκ, δεν είναι αυτή η υπόθεση, αλλά δεν απέχει και πολύ από αυτό το κακόγουστο αστείο. Ενώ ο Σούπερμαν συνεχίζει την προσπάθειά του να σώζει την ανθρωπότητα, οι πράξεις του παρερμηνεύονται, παράπλευρες απώλειες προβληματίζουν τον κόσμο, ενεργεί για το καλό όλων ή μήπως για την πάρτη του και τελικά όλη αυτή η υπέρτατη δύναμη ίσως να ήταν καλύτερο να περιοριστεί; Ο Μπάτμαν που τα βλέπει όλα αυτά από το διπλανό χωριουδάκι, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, κλέβοντας μια μεγάλη ποσότητα κρυπτονίτη από τον Λεξ Λούθορ, ο οποίος με τη σειρά του ήθελε να κάνει ζημιά στον ήρωα από άλλον πλανήτη.

Batman v Superman
Batman v Superman
Έτσι ο Μπάτμαν διαθέτει πλέον το κατάλληλο όπλο για να αντιμετωπίσει τις «αυθαιρεσίες» του Σούπερμαν, έλα όμως που ο Λεξ βρίσκει άλλο μονοπάτι και δημιουργεί από τις «στάχτες» του Κάπτεν Ζοντ(αυτό σημαίνει όπως καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να ‘χετε δει και το προηγούμενο Σούπερμαν για να είστε τελείως στο νόημα..Ή και όχι..Όχι βασικά, για ποιο νόημα μιλάω, συγχωράτε με)ένα τρομακτικό πλάσμα με σκοπό την καταστροφή του Θεού/Σούπερμαν και κατ’ επέκτασιν της Αμερικής, όλου του πλανήτη δηλαδή. Έτσι οι δύο άσπονδοι φίλοι θα πρέπει να αφήσουν το σπρέι κάτω και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τούτο το κακό που μας βρήκε κι επειδή όπου κακό πάντα υπάρχει και μια γυναίκα, τσουπ σκάει μύτη και η Γουόντερ Γούμαν για να τους βοηθήσει. Από το πουθενά, άκυρη, ακάλεστη, αλλά είναι κουκλάρα, οπότε ας κάτσει..
Υπερβολικά μεγάλη διάρκεια(δυόμιση ώρες ακατέβατες), χωρίς χιούμορ, χωρίς νεύρο, με μούφα κακό, γενικά μια μεγάλη απογοήτευση. Το μόνο που κρατάμε είναι το 3d που είναι τίμιο(όσο πάει και βελτιώνεται η φάση σ’ αυτόν τον τομέα) και το γουστόζικο μήνυμα του σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ πριν την ταινία, με το οποίο μας παρακαλούσε να μην κάνουμε spoiler, μετά την λήξη της, λες και δεν ξέρεις τι θα γίνει από την αρχή ως το τέλος. Επειδή λοιπόν ξέρεις τι θα γίνει από την αρχή ως το τέλος, αλλά και πάλι θέλεις να πας, το μόνο που έχω να προτείνω είναι μεγάλη συσκευασία ποπ κορν τίγκα στο βούτυρο,150 λεπτά είναι αυτά..
Βαθμολογία:1/5
Ορέστης Μανασής