Γιάννης Αγγελάκας
Γιάννης Αγγελάκας

Ηungry christmas

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες (από τις 15 έως και τις 27 του Δεκέμβρη) στην πόλη μας -και συγκεκριμένα στη φεστιβαλική αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι. Με το διακωμωδούντα τίτλο Hungry Christmas, οι συμμετέχοντες στα καλλιτεχνικά δρώμενα έρχονται να μας θυμίσουν πως… μπορεί ο «άρτος» όλο και περισσότερο να εκλείπει στις μέρες μας, μα τα «θεάματα» πάντα θα τρέφουν τις πιο βαθιές ανάγκες μας!

Γιάννης Αγγελάκας
Γιάννης Αγγελάκας

Με μια «φωτιά στο λιμάνι» ο Παύλος Παυλίδης των Ξύλινων Σπαθιών –μαζί με τον Θανάση Τζίνγκοβιτς και τον Ορέστη Μπενέκα– σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων, αυτήν την Πέμπτη στις 15/12, ενώ οι εναλλακτικές ροκ (και όχι μόνο) μουσικές επιλογές συνεχίζονται στις 21 και 22 του μηνός, με τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Νίκο Βελιώτη και τους Λύκους live, αφού έχει προηγηθεί στις 20/12 η πιο experimental εμφάνιση των Mohhamad (Βελιώτης, Coti, ILIOS). Σε πιο ανατολικό – jazz μονοπάτια μας παρασέρνει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος με ένα ακουστικό σετ στις 23/12, ενώ οι Sancho 003 (Φώτης Σιώτας και Κώστας Παντελής) αποδεικνύουν πώς όταν η ηλεκτροακουστική μουσική συναντά παραδοσιακά μουσικά ακούσματα, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό (τη Δευτέρα στις 26 του μηνός).

Sancho 003
Sancho 003

Ως προς τις όχι και τόσο αμιγώς μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο φεστιβάλ, πρώτιστη θέση κατέχει η ανάγνωση ποιημάτων του Νίκου Εγγονόπουλου από τον Αντώνη Καφετζόπουλο τη Δευτέρα 19/12, με ελεύθερη είσοδο. Περαιτέρω, ο παραμυθένιος Γαργαληστής του πολύπλευρου Δημήτρη Μπασλάμ φιλοδοξεί να σκορπίσει λίγη από την αστερόσκονη των ημερών σε όσους προσέλθουν την Τρίτη 27/12 τα μεσάνυχτα στο λιμάνι, ενώ τη Θυμωμένη Μπετονιέρα του ίδιου δημιουργού θα έχετε τη χαρά να την απολαύσετε στις 17-18 και 24-27 Δεκέμβρη.

Βάγια Πολυζωΐδου