mia_mera_kai_enas_hronosw

Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος Στο BlackBox

mia_mera_kai_enas_hronoswΜία μέρα και Ενάμισης χρόνος

Με τους Eilon Morris & Ζωή Κατσιλέρου

Για 3 μόνο παραστάσεις

4, 5 Ιανουαρίου 2017 στις 21:00 και

6 Ιανουαρίου 2017 στις 18:00

Στο BlackBox

Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2  | τηλέφωνο: 2310829254

 Διάρκεια παράστασης: 50’|

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10,00€, φοιτητικό, ανέργων 8,00€, ατέλειες 5,00€

 

 

Η παράσταση «Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος» είναι εμπνευσμένη από την ιστορία Εκείνος κι Εκείνη του Ταϊβανού εικονογράφου και συγγραφέα Jimmy Liao. Η πρωτότυπη δουλειά του Eilon Morris και της Ζωής Κατσιλέρου που έκανε πρεμιέρα στην Σκωτία τον Σεπτέμβρη του 2016, έρχεται στο BlackBox για τρεις μόνο παραστάσεις στις 4, 5 & 6 Ιανουαρίου 2017. Μία παράσταση αφιερωμένη στη ρουτίνα, την απομόνωση, τη μοναξιά και τη λαχτάρα για συντροφικότητα. Συνδυάζει μινιμαλιστικές χορογραφίες, μουσική/ηχοτοπία, περιγραφικό και ποιητικό λόγο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

 

Δύο διπλανά διαμερίσματα σε μία πόλη, ένας άντρας και μία γυναίκα βουτηγμένοι στη ρουτίνα τους, βιώνουν τη μοναξιά και την μοναχικότητα. Παράλληλες ζωές, άπειρες πιθανότητες, μια τυχαία συνάντηση. Οι δύο ερμηνευτές έρχονται αντιμέτωποι με τις ήχους και τις αναμνήσεις της συνάντησης αυτής μέσα στην αυστηρά οργανωμένη ρουτίνα τους. Οδηγός στη μνήμη τους ένας χάρτης στο πάτωμα˙ ένα μονοπάτι που ακολουθούν ώστε να επιστρέψουν στην έκσταση της μιας στιγμής.

 

Η ποιητική σύνθεση της κίνησης, του ήχου, της σκηνογραφίας και του λόγου θολώνει τα σύνορα μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού δημιουργεί μία άστατη επανάληψη γεγονότων που θυμίζει καθημερινότητα.

 

The set and atmospheres conveyed the meanings and emotions I needed. They were in perfect harmony with the movement, the sound and the text … completing the story and the imagery!

Tilda OGrady, September 2016

 

Θερμά ευχαριστώ στον Θοδωρή Τσομπανίδη για όλη την βοήθεια, υπομονή και καταλυτική συμβολή του.

 mia_mera_kai_enas_hronosw

 

Συντελεστές

Χορογραφίες-Μουσική Σύνθεση-Κείμενο: Eilon Morris & Ζωή Κατσιλέρου

 

Performers:  Eilon Morris & Ζωή Κατσιλέρου

 

 

Παραστάσεις

4, 5 & 6 Ιανουαρίου 2017

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη στις 21:00 και Παρασκευή στις 18:00

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10,00€, φοιτητικό, ανέργων 8,00€, ατέλειες 5,00€

Διάρκεια παράστασης: 50’

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Reload, Media Markt Seven Spots, 11876, και στο ταμείο του Blackbox

Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

 

 

Είπαν για την παράσταση

 

Γοητεύτηκα απόλυτα από το «Μια μέρα και ενάμισης χρόνος», όχι μόνο λόγω της απίστευτης απόδοσης των δύο ηθοποιών αλλά επίσης και λόγω της ποίησης της ιστορίας.

-Claire De Belloy

 

 

Το «Μια μέρα και ενάμισης χρόνος» είναι μια όμορφη ιστορία μιας συνάντησης, του συνηθισμένου, της ζωής. Σε συνεπαίρνει σε ένα υπέροχο ταξίδι, σε συγκινεί και αιχμαλωτίζει την ουσία των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ένας όμορφος πίνακας δημιουργείται μπρος στα μάτια μας.

 

-Sam Hussain

 

Όταν συμβαίνουν οι συμπτώσεις είσαι τυχερός.

Όταν συμβαίνουν οι μη συμπτώσεις τι είσαι?

Μια όμορφη και ταξιδιάρικη παράσταση στον κόσμο της κίνησης, του λόγου και του ήχου, που σε βάζει σε σκέψεις για την παράλληλη (?) διαδρομή δυο ανθρώπων.

-Θοδωρής Τσομπανίδης

 mia_mera_kai_enas_hronosw

 

Βιογραφικά

 

Η Ζωή Κατσιλέρου είναι ηθοποιός, voice coach και μουσικός. Είναι μέλος της ομάδας NoVan Theatre Group με έδρα τη Θεσσαλονίκη, του Natural Voice Practitioners’ Network και solo performer. Κάτοχος πτυχίου «Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές» (Πανεπιστήμιο Μακεδονία) και master «MLitt in Theatre Practices» (University of Glasgow), η Ζωή εξειδικεύεται στη σχέση φωνής και σώματος του ηθοποιού. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της έρευνας, αφοσιώθηκε στην εξέταση της συνομιλίας μεταξύ χορογραφίας και λόγου απαντώντας στην ερώτηση «What lies beneath language?» (Τι κρύβεται κάτω από τον λόγο;). Επί του παρόντος, συνεργάζεται με τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Frankie Armstrong ερευνώντας τη σχέση του ποιητικού λόγου με την κίνηση. Διδάσκει σωματικό θέατρο, υποκριτική και φωνητική στο Royal Conservatoire of Scotland (RSC) και παραδίδει μαθήματα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συμμετείχε σε residencies σωματικού θεάτρου σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων: performers, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, συνθέτες, φωτογράφους και γλύπτες.

 

Ο Eilon Morris είναι κρουστός και ηθοποιός. Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια εργάζεται σαν performer, συνθέτης και εκπαιδευτής στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Είναι βασικό μέλος των DUENDE και OBRA Theatre Co, καθώς επίσης καλλιτεχνικός συνεργάτης του Whitestone Arts και ερευνητικό μέλος του Centre of Psychophysical Performance Research. Από το 2004 δουλεύει σαν συνθέτης και μουσικός στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, όπου και συμμετέχει στην παραγωγή Gaudete των OBRA Theatre Co, ως  performer σωματικού θεάτρου, συνθέτης και μουσικός. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του το 2013, ο Eilon έγραψε το βιβλίο με τίτλο “Rhythm in Acting and Performance”, ερευνώντας την χρήση του ρυθμού στην υποκριτική και το θέατρο, το οποίο θα εκδοθεί τον Ιούνιο του 2017 από την Methuen Drama.

 

BlackBox

Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2

T: 2310829254

E: info@black-box.gr

W: http://www.black-box.gr

F: www.facebook.com/blackboxthessaloniki