ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Με αφορμή την κλασική και υπέροχη παράσταση «Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της χαρισματικής Κωνσταντίνας Νικολαΐδη μόνο για δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη στο Ράδιο Σίτυ, την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου στις 17:00 και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 12:00, ο πρωταγωνιστής της παράστασης, ο πολύ γνωστός, δημοφιλής και ταλαντούχος Θανάσης Κουρλαμπάς, μίλησε στο φιλμ νουάρ για το έργο, το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, τα όνειρά του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε τον δρόμο του θεάτρου;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ: Όπως συνέβη και με πολλούς άλλους συναδέλφους, κόλλησα το μικρόβιο μία ωραία μέρα σε μία σχολική παράσταση! Συγκεκριμένα ο φιλόλογος που είχα στο λύκειο, ο Θοδωρής ο Βραχάτης, με έβαλε σε μία παράσταση και κατόπιν συμμετείχα στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που είχε και έτσι σιγά-σιγά μπήκε το θέατρο στη ζωή μου. Ανέβηκα στην Αθήνα για σπουδές στο Πάντειο πανεπιστήμιο και παράλληλα τελείωσα τη δραματική σχολή ΘΕΜΈΛΙΟ του Νίκου Βασταρδή. Μετά η ζωή μου πήρε το δρόμο της.

Δ.Β.: Τι σημαίνει Τέχνη για εσάς;

Θ.Κ.: Είναι εκείνη η πηγή προτύπων και αξιών στην οποία καταφεύγει ο άνθρωπος για να επαναπροσδιορίζει την ζωή του, τους στόχους της και τις προτεραιότητές της. Είναι το πεδίο της απόλυτης έκφρασης των ιδανικών που συνθέτουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που ζούμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Δ.Β.: Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς. Μιλήστε μας για αυτό το καλλιτεχνικό σας εγχείρημα. Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο σας;

Θ.Κ.: Πρόκειται για μία ευτυχή συνάντηση. Μετά από την πρόταση της Κωνσταντίνας δέχθηκα με πολύ μεγάλη χαρά αυτό τον ρόλο, γιατί ήταν πάντα το αγαπημένο μου παραμύθι, όχι μόνο δικό μου, αλλά και εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι σπουδαία πρόταση για έναν ηθοποιό να καλείται να ερμηνεύσει αυτό το, μοναδικό χαρακτήρα του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ. Πόσο μάλλον σε μία φάση της ζωής και της καριέρας του που ηλικιακά δεν του πηγαίνει. Ήταν μεγάλη πρόκληση. Με την Κωνσταντίνα έχουμε δουλέψει σε αρκετά έργα και γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, οπότε δουλέψαμε πάνω στον χαρακτήρα του ανθρώπου αυτού και κυρίως στα νοήματα που αναβλύζουν από τη συγγραφική ευφυΐα του Ντίκενς. Και η προσέγγιση έγινε σε αυτή την βάση: να επικοινωνήσουμε αυτά τα νοήματα στους μικρούς, αλλά και στους μεγάλους μας φίλους που θα μας έρθουν.

Δ.Β.: Στην παράσταση ο θίασος είναι 15μελής. Με ηθοποιούς ήδη γνωστούς και καταξιωμένους, αλλά και νεότερους. Πώς νιώθετε που συμμετέχετε σε μια τέτοια δουλειά;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Θ.Κ.: Είναι μια πολύ μεγάλη χαρά αυτή η συνάντηση. 2 χρονιές τώρα ζούμε κι εμείς το δικό μας παραμύθι με μια υπέροχη παρέα. Όλα οι ηθοποιοί και οι συντελεστές είναι εξαιρετικοί. Δουλέψαμε πολύ, αλλά με τόσο κέφι, που αναπτύχθηκαν δυνατές σχέσεις αγάπης, και όχι μόνο, πάνω στη σκηνή. Είναι ευτυχία να δημιουργείς πλάι σε τέτοια παιδιά και με τέτοιους συντελεστές. Αισθάνομαι τυχερός που είμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς και κυρίως της παρέας. Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κωνσταντίνα. Καθώς και στον υπέροχο θίασο που είμαι μέλος του.

Δ.Β.: Πρόσφατα ενταχθήκατε και στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Άγριες Μέλισσες. Μιλήστε μας για τον ρόλο σας, αλλά και την εμπειρία αυτή.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Θ.Κ.: Πρόκειται επίσης για μία υπέροχη φετινή συνεργασία. Αισθάνομαι επίσης τυχερός που συμμετέχω σε μία τόσο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Η αγάπη με την οποία περιέβαλε ο κόσμος αυτή τη δουλειά αποδεικνύει ότι διψούσε για ένα καλό σίριαλ εποχής. Ο Κλεομένης που υποδύομαι είναι ένας αριστοκρατικός τύπος, που εισβάλει στο σπίτι του Δούκα και φλερτάρει την κόρη του. Είναι ένας άνθρωπος με το δικό του παράξενο παρελθόν που θα φέρει ανατροπές.

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

Θ.Κ.: Δημιουργικές συνεργασίες! Με ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για τη δουλειά και την τέχνη μας. Πάνω σε κείμενα που έχουν πάντα κάτι να πουν και να αφήσουν στις ψυχές των ανθρώπων -έστω και το παραμικρό.

Δ.Β.: Ένα τρελό σας όνειρο και μια ευχή.

Θ.Κ.: Δεν ονειρεύομαι τρέλα πράγματα. Υγεία πριν από όλα, όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπώ και σημαντικές στιγμές στη δουλειά μου!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ -Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας με λίγα λόγια.

Θ.Κ.: Δώσε και θα πάρεις, αγάπησε και θα αγαπηθείς, σκέψου και θα σε σκεφτούν. Μα πάνω από όλα, να είσαι παρών.

Δ.Β.: Ένας στίχος ή μια φράση που σας εκφράζει.

Θ.Κ.: Θα διάλεγα ένα ποίημα του

Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ, ‘’ΠΡΟΣΘΕΣΙΣ’’

Αν ευτυχής ή δυστυχής είμαι δεν εξετάζω.
Πλην ένα πράγμα με χαράν στο νου μου πάντα βάζω 
που στην μεγάλη πρόσθεση, την πρόσθεση των που μισώ, 
που έχει τόσους αριθμούς, δεν είμ’ εγώ εκεί
απ’ ταις πολλαίς μονάδες μια. 
Μες στ’ ολικό ποσό δεν αριθμήθηκα
κι αυτή η χαρά μ’ αρκεί.

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία σας εύχομαι.

Θ.Κ.: Εγώ σας ευχαριστώ για την ωραία συνέντευξη.

Δελίνα Βασιλειάδη