ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ STANDUP COMEDIAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ-Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ STANDUP COMEDIAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ-Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη standup comedy;

Κάποτε η Βάσια Τριφύλη μου είπε: «την επιθεώρηση δεν την επιλέγεις, σε επιλέγει» το ίδιο ισχύει και σε αυτή τη περίπτωση. Η κωμωδία είναι η κλίση μου!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Αυτήν την περίοδο ετοιμάζετε την παράσταση «30 χρόνια κωμωδία + tips» η οποία θα ανεβεί στο Θέατρο Αμαλία. Μιλήστε μας για αυτό το καλλιτεχνικό σας εγχείρημα.  

Είναι… εγώ! Έχει μέσα 96% καθαρό standup comedy και 3% ιστορία, για κάποια ιστορικά κείμενα, ενώ υπάρχουν και ελάχιστες φωτιστικές αλλαγές που τις τονίζουν, όπως και τις στιγμές που αφηγούμαι στο κοινό τη σχέση μου με τα κείμενα και το standup!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Γιατί «…+ tips»; Τι είναι τα “tips”;

Γιατί στα 30 σου χρόνια στη σκηνή, δικαιούσαι να πεις και κάτι παραπάνω, χωρίς να ξεφύγεις από την αποστολή σου που είναι η διασκέδαση του κοινού. Έτσι λοιπόν στο τέλος της παράστασης υπάρχει αυτό το… φιλοδώρημα. Αφηγούμαι και σε όσους θεατές θέλουν να  μείνουν (αφού γίνει ένα μικρό διάλλειμα), σαν να είμαστε όλοι μια παρέα, αστεία ή και τραβηγμένα περιστατικά που συνέβησαν στην προετοιμασία ή κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, που δεν έχουν ειπωθεί ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς βιώσατε και βιώνετε την πολύ δύσκολη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού; Πόσο σας επηρέασε ως άνθρωπο αλλά και ως δημιουργό;

Ως άνθρωπο όπως όλους μας πάρα πολύ. Ακόμα και τώρα! Δεν μου αρέσει που έχουμε χωριστεί σε 2 ομάδες, ούτε μου είναι ευχάριστο να καλώ τους φίλους μου στη παράσταση και να τους ρωτάω: «εμβόλιο έχετε κάνει;» Κωμικός είμαι, όχι ιατρικός επισκέπτης! Ως δημιουργό… τι να λέμε; Όταν έχω να παίξω 18 μήνες; Από την άλλη, έκατσα και έγραψα άλλα 2 solo και φυσικά αστεία και για τον κορωνοϊό και για κάποιες διατάξεις…

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Κίνημα Metoo. Σκέψεις;

Θλίψη και απογοήτευση! Όχι για το κίνημα, για αυτούς που προκάλεσαν τη δημιουργία του! Ανάμεικτα συναισθήματα για ανθρώπους που θαύμαζα – που δεν θα τους αφήσω όμως έξω από τη σάτιρα μου- για κάποιους και κάποιες που δυστυχώς εκμεταλλεύονται την εξωτερική τους εμφάνιση και υποκύπτουν ή προσφέρουν τα θέλγητρά τους για να βρουν δουλειά (και μη μου πείτε ότι πέφτετε από τα σύννεφα) και για κάποιους που πραγματικά είχαν ανάγκη από δουλειά και έγιναν βορά στις ορέξεις «κάποιων».

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.   

Πολλά, αλλά προς το παρών πρέπει να ασχοληθώ με αυτή την παράσταση!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μοιραστείτε μαζί μας τη φράση από την παράστασή σας που σας εκφράζει περισσότερο.

Δεν ξέρω αν σας εκπλήσσω, αλλά δεν είναι κωμική φράση, όμως συνδέεται άμεσα με αυτό που συζητάμε και με τα 30 χρόνια: «γιατί τα 30 χρόνια εξουσίας κάθε λογής, είναι ικανά να καταστρέψουν και την τότε αθωότητα!!!».

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ θερμά. Καλή επιτυχία σας εύχομαι.

Εγώ σας ευχαριστώ!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ