10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Γράφει η Μαρία Κυργιαφίνη
1.
15 Δεκεμβρίου
Χώρος: Εightball.

Αφιέρωμα στον Rory Gallagher με τους Gerry McAvoy’s Band of friends και special guests τους Nick and the Backbone. Πρόκειται για την αυθεντική μπάντα του Rory Gallagher με καθοδηγητή  τον Gerry McAvoy, προσωπικό φίλο και συνεργάτη του θρυλικού μουσικού.

2.
16  Δεκεμβρίου
Χώρος: Principal Club Theater

Οι KALEO θα παρουσιάσουν τη μουσική τους για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη  μετά την αναβληθείσα συναυλία τους  στο Φεστιβαλ της Μονή Λαζαριστών το προηγούμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για μια  ιδιαίτερη ροκ μπάντα από την Ισλανδία που  ξεχώρισε  από το 2015,  όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος  δίσκος  τους και έγινε ευρέως γνωστή με κομμάτια όπως τα Way Down we Go και All the Pretty Girls.

 

3.
17 Δεκεμβρίου
Χώρος: Principal Club Theater

Η  πρώτη  Death Blues Funeral Rock’n’Roll ορχήστρα στον κόσμο, οι  Dead Brothers  από τη Γενεύη,  αναμειγνύουν  μοιρολόγια με την blue grass, την jazz με το rock’n’roll, τη folk με το film noir,  επιχειρούν να μας προσφέρουν στα μέσα του Δεκέμβρη μια σχεδόν μυστικιστική εμπειρία.

4.
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη
Χώρος: Sherlock speak easy bar.

Easy Mondays και On the Record Live Τετάρτες στις 22.00, με ελληνική έντεχνη μουσική.

5.
Κάθε Σάββατο
Χώρος: French Keys

Η επταμελής The French Keys Band παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 22.00  ένα τρίωρο live πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές χορευτικέςεπιτυχίες.

6..
29 Δεκεμβρίου
Χώρος: Μυλος Club

Οι Οpera Chaotique στα πλαίσια της χειμερινής περιοδείας τους θα παρουσιάσουν για ακόμα μια φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα μουσικοθεατρικό θέαμα με τη δική τους ταυτότητα: καμπαρέ, τζαζ, ακροβατικά, θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί και ευφάνταστες διασκευές. Η νέα τους παράσταση Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες, όχι μόνο σε εκείνες που γνωρίζουμε μέσω της δημόσιας προβολής τους, αλλά και εκείνες της «διπλανής πόρτας», ως πρόσωπα που με τον αγώνα τους άλλαξαν τον κόσμο.

23 Δεκεμβρίου
Χώρος: Μύλος Club

Οι Μπλε θα συναντήσουν το κοινό τους στη Θεσσαλονίκη και θα παίξουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την έως τώρα μουσική πορεία τους.

31 Δεκεμβρίου
Χώρος: Principal Club Theater

Με το ΝΥΕ 17 – 18  θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτυ για την υποδοχή του καινούριου χρόνου με  live μουσικές και dj set’s.

9.
16,  22 και 24 – 25, 31  Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου.
Χώροι: Εmigre Bar, ΚΑΦΩΔΕΙΟ, Καφλε του Μύλου (αντίστοιχα)

Ο Βασίλης  Παρτσινάκης σε τρία διαδοχικά live για τις ημέρες των γιορτών.

10.
30 Δεκεμβρίου
Χώρος: Μυλος Club

Οι Fabulous and the Pretty Brass  θα παρουσιάσουν ένα μουσικό disco show με μουσικές από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

+

1.
15 Δεκεμβρίου
Χώρος: Block 33

Οι Gadjo Dilo με το δικό τους μουσικό στυλ σε ήχους jazz  και σε συνδυασμό με ελληνικές μουσικές του ’50 και ’60, αλλά και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου παρουσιάζουν τους μουσικούς πειραματισμούς τους επι σκηνής.

2.
15 Δεκεμβρίου
Χώρος: Fix Factory  of  Sound.

Στα πλαίσια του πρώτου εγχειρήματος της νέας διαδραστικής μουσικής  εμπειρίας la fiesta θα παρουσιάσει τη δουλειά του  o Dj Claptone, γνωστός μεταξύ άλλων και για την παρουσία του στο Tomorrowland, καθώς   και στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 1.

3.
18 Δεκεμβρίου
Χώρος: Ο.Μ.Μ.Θ. (Φουαγιε M2)

ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ TIZIANO PALLADINO

Το Ο.Μ.Μ.Θ., στο πλαίσιο του προγράμματος “Suono Italiano”, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο παρουσιάζει το ρεσιτάλ μαντολίνου από τον Tiziano Palladino, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα μουσικά  κομμάτια: J.S. BachPreludio από τη Σουίτα για τσέλο Αρ. 1 σε Σολ μείζονα, An. Riggieri – La Fustemberg, W.A. Mozart – Rondo Alla Turca, P. Mascagni – Intermezzo από την όπερα Cavalleria Rusticana (μεταγραφή: T. Palladino), R. CalaceΠρελούδιο Αρ. 2, Έργο 49, Πρελούδιο Αρ. 14,  Έργο 149, G. PettineFantasia Romantica, Έργο 45, I. Albeniz: – Asturias, Y. Kuwahara –Jongara.

4.
20 Δεκεμβρίου
Χώρος:  Ο.Μ.Μ.Θ. (Φουαγιε M1)

ENSEMBLE 1619 – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΪΔΑΣ: MAGNIFICAT ANIMA MEA

 
Σε  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παρουσιάζονται τα έργα Magnificat, των Μ.-A. Charpentier και A. Vivaldi, καθώς και άλλα έργα φωνητικής και οργανικής μπαρόκ μουσικής, των Β. Buxtehude και Η.Ι. v. Biber. Η μουσική διδασκαλία της χορωδίας θα είναι της Σοφίας Γιολδάση. Διευθύνει ο Γεράσιμος Χοϊδάς.

23 Δεκεμβρίου
Χώρος: Ο.Μ.Μ.Θ. (Αίθουσα Φίλων  Μουσικής Μ1)

ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΙΝΑΣ 2017

Ο LI BIAO ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗ MOYSA 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 75 ΧΡΟΝΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η συγκεκιμένη μουσική εκδήλωση  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και  θα φιλοξενήσει νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κίνα, στα πλαίσια του εορτασμού  γοα το Έτος Ελλάδας – Κίνας, αλλά και των 75 χρόνων του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.
Η εκδήλωση αποτελείται από τρία μέρη: το σολιστικό μέρος, το συμφωνικό μέρος και την καταληκτική εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος. Τα δύο πρώτα μέρη διευθύνει ο μαέστρος LiBiao.

6.
29 Δεκεμβρίου
Χώρος: Ο.Μ.Μ.Θ. (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΟΥΑΣΤΩΡ: THE BACH PROJECT

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει την Παρτίτα για πιάνο Αρ. 4 σε Ρε μείζονακαι τη Chaconne σε Ρε ελάσσονα, σε μεταγραφή του F. Busoni, ένα από τα πιο σημαντικά  έργα του ρεπερτορίου για πιάνο. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Αχιλλέας Γουάστωρ αυτοσχεδιάζει πάνω σε θέματα και μορφές έργων του Bach από τη συλλογή Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο, εξερευνώντας μια εναλλακτική  προσέγγιση ξεκινώντας από τη σύγχρονη τζαζ και φτάνοντας μέχρι και τη λαϊκή μουσική.

7.
5 – 6 Ιανουαρίου
Χώρος: Ο.Μ.Μ.Θ.  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA: 100 ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ

54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100  αποτελούν  την ορχήστρα της  οποίας  το όνομα στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα».  Σε αυτή την ορχήστρα  σημαντική  θέση κατέχουν ο Jószef Lendvai Csócsi που είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας, ενώ ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της είναι ο Oszkar Okros, ένας από τους  καλύτερους, όπως λέγεται,  μουσικούς κυμβάλου στον κόσμο.

8.
30 Δεκεμβρίου
Χώρος: Ο.Μ.Μ.Θ. (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΔΘ 
ΒΑΛΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ STRAUSS

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 30 της χρόνια με μια συναυλία με έργα των Gounod, Tchaikovsky, Khachaturian κ. α. και Διευθυντή Ορχήστρας τον  Χάρη Ηλιάδη.

9.

13 Ιανουαρίου
Χώρος: Eightball

Οι Kvelertak έρχονται στη Θεσσαλονίκη από την Νορβηγία για το πρώτο τους live σε κλειστό χώρο. Πρόκειται για το συγκρότημα που ανήγει όλες τις συναυλίες των Metallica στην τρέχουσα ευρωπαϊκή περιοδεία τους.

10.
20 Ιανουαρίου
Χώρος: Ο.Μ.Μ.Θ. (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

BROADWAY NIGHTS

Η μουσικοχορευτική παράσταση  Broadway Nights σε σκηνοθεσία και χορογραφία Δήμητρας Καστέλλου, παρουσιάζει αποσπάσματα από σημαντικά μιούζικαλ, στα οποία  πρωταγωνιστεί η ομάδα Musical Κ’s Blink, που  αποτελείται 75 performers   από  την Υποκριτική, τη Μουσική και τον Χορό. Συμμετέχει, επίσης, το μουσικό συγκρότημα The Gang. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

 

[wp_ad_camp_2]

 

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Μπλε

[wp_ad_camp_1]

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA: 100 ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ

[wp_ad_camp_1]

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Fabulous and the Pretty Brass

[wp_ad_camp_1]

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

KALEO

Μπαρ Θερμαϊκός - Thermaikos Bar

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Οpera Chaotique

[wp_ad_camp_1]

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Gerry McAvoy’s Band of friends

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Gadjo Dilo

[wp_ad_camp_1]

 10+10 καλύτερες μουσικές παραστάσεις

Death Blues Funeral Rock’n’Roll

[wp_ad_camp_1]

 

Μπαρ Θερμαϊκός - Thermaikos Bar