φιλμ… κουβάρ! τ.19

Ε, ρε γλέντια!!! Τι γίνεται στον κόσμο, ρε παιδιά!!! Εγώ που ζω; Σε παράλληλο σύμπαν; Σπείρες, οργανώσεις, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί, απαγωγές, αυτοκτονίες, κοριοί, χρήματα, ξέπλυμα… Έχω πάρει τα ποπ κορν αγκαλιά και παρακολουθώ με αγωνία ένα μπλοκμπάστερ αστυνομικό – δικαστικό θρίλερ με πλούσιο σασπένς και πολλές ανατροπές! Ούτε στο Χόλιγουντ τέτοια υπερπαραγωγή!

Πολυπληθές καστ, 53 τον αριθμό, 15 χρόνια δράσης, εξωτερικά γυρίσματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα! Αγαπούλα, αυτό δεν είναι… ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ (του Θουκυδίδη@!?&*$#)!!! ΕΠΟΣ (του Μάρκου) είναι!!!

Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Δημοσιογράφους, αστυνομικούς, γιατρούς, δικηγόρους, εφοριακούς, πρώην νομάρχες… Ανθοί όλοι τους!

Συμπέρασμα: ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Και για όποιον δεν κατάλαβε, οι πρωταγωνιστές είναι Θεσσαλονικείς… «με είπε», «σε λέω» «τον είπα» κ.λπ… Εντάξει ρε καλόπαιδα των μίντια εκεί ΧΑΜΩ στα αθηναϊκά κανάλια, δεν χρειάζεται να είναι τόοοσο πιστή η απόδοση των διαλόγων… Αν είστε μάγκες, να λέτε και το μ@λλλλ@κας καθώς-του-πρέπει ’-:)

Τό ’δαμε κι αυτό ή μάλλον (δεν) τ’ ακούσαμε κι αυτό! Ο λαλίστατος περιφερειάρχης μας, πρώην νομάρχης, πανελίστας, παραθυράκιας, αοιδός, καβαλάρης… δεν έχει να δηλώσει τίποτα!!! Ομερτά!

Μήπως, λείπει κάποιο όνομα από την επικαιρότητα; Όχι κανένα. Και ο πρώην δήμαρχός μας είναι μέσα στο τοπ! Όλοι οι καλοί χωράνε… που λέει και μια σοφή ρήση!!!

Στα Διαβατά δεν ξέρω πώς θα χωρέσουν όλοι αυτοί… Μιλάμε, οι αφίξεις στο ευαγές αυτό ίδρυμα (!) στις μέρες μας, θα είναι πιο πολλές κι από του JFK! Δημοφιλής προορισμός διακοπών lol!!!

Με τον «Αγγελιοφόρο» να απολύει, τους εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία» να βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, τους εργαζόμενους στον «Alter» απεγνωσμένους να έχουν βγει στην… πειρατεία, η επανακυκλοφορία της «Μακεδονίας» αποτελεί μια ευχάριστη συγκυρία!

Δυσάρεστη, απ’ την άλλη, αποτελεί το ότι ένας 86χρονος άνθρωπος που, μετά από πολύχρονη δουλειά, αγώνες, προσωπική και υλική δαπάνη, κατάφερε να συλλέξει και να διασώσει σημαντικό κινηματογραφικό υλικό με την ιστορία αυτής της πόλης, έφτασε (τον έφτασαν) στο σημείο να προβεί σε «υπεύθυνη δήλωση» μετανοίας λόγω… «αφέλειας που είχα να πιστεύω ότι κάποιος εκ των επί του Πολιτισμού άρχοντες της Ελλάδας θα έδειχνε το ιστορικά επιβαλλόμενο ενδιαφέρον για τη ΔΙΑΣΩΣΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του αρχείου μου…»!? Για τον Νίκο Μπιλιλή έμαθα περισσότερα από τότε που πρωτοπήγα στο γραφείο της Ισαύρων. Ο Τάσος μου έλεγε γι’ αυτόν… Δυστυχώς, οι λέξεις πολιτισμός και φιλότιμο πρέπει να διαγραφούν από το νεοελληνικό λεξιλόγιο. Θα μαθαίνουμε μόνο τις λέξεις πολιτικός και φιλοτίμημα (sic)… Μακάρι, όμως, να ήταν ένα απλό παιχνίδι λέξεων…

Ελληνικός Πολιτισμός R.I.P. –:(

Έλσα Κουτελοπούλου