ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ - Δ. Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ – Δ. Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Δ.Β.: Μιλήστε μας για εσάς.

Μ.Τ.: Ωχ! Το χειρότερό μου. Τι να πω; Δεν ξέρω. Είμαι 23. Έχω τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Κάνω θέατρο για να ζω μέσα από τις ζωές των άλλων, τα συναισθήματα που καταπιέζω στη δική μου ζωή (τουλάχιστον εκεί καταλήξαμε με την ψυχολόγο μου). Λατρεύω τον κινηματογράφο. Θέλω να παίξω σε ταινία του Xavier Dolan μαζί με την Cate Blanchett.

 

Δ.Β.: Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική.

Μ.Τ.: Στο γυμνάσιο είχε οργανώσει το σχολείο μου μία ομιλία, όπου θα μιλούσαν διάφοροι καθηγητές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Εκεί λοιπόν ένας από αυτούς είπε κάτι πολύ απλό που μου έμεινε πολύ έντονα. «Να κάνετε αυτό για το οποίο θα ξυπνάτε και θα νιώθετε το ίδιο αίσθημα με αυτό που έχετε όταν ξυπνάτε και είναι Σάββατο πρωί». Κάπως έτσι πήρα την απόφαση.

 

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση όπου πρωταγωνιστείτε.

Μ.Τ.: Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, καθώς είμαι κομμάτι αυτού. Είναι μία δουλειά που πίστεψα εξαρχής, από το πρώτο τηλεφώνημα που έκανα με το Νικορέστη (τον οποίο ευχαριστώ και πιστεύω θα ευχαριστώ ακόμα μετά από χρόνια). Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου έργα. Είμαι κάθε μέρα με ανθρώπους που θαυμάζω και πλέον αγαπώ και με άλλους που δεν ήξερα και πλέον θαυμάζω. Η παράσταση καταφέρνει να συγκινήσει χωρίς να εκμαιεύει το συναίσθημα με τεχνικά μέσα και εντυπωσιασμούς και για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Κάθε βράδυ είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μια έκπληξη ακόμα και για εμάς τους ίδιους. Δεν έχει υπάρξει καμία παράσταση που να μοιάζει με κάποιας άλλης μέρας.

Δ.Β.: Τι έχει να προσφέρει το κείμενο του Έντουαρτ Άλμπι σήμερα στο ελληνικό κοινό; Γιατί να έρθει κάποιος να παρακολουθήσει την παράστασή σας;

Μ.Τ.: Παραθέτει τα γεγονότα όπως είναι και αφήνει χώρο στον θεατή να βάλει και ο ίδιος τον εαυτό του να εμπλακεί και να δει πως θα αντιδρούσε και έπειτα να αναρωτηθεί. Αν μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε τα θέματα του έργου (καθώς είναι πολλά) σε μία πρόταση θα λέγαμε ότι το έργο μιλάει για τη μοναξιά του ανθρώπινου είδους και όχι για την κτηνοβασία. Τώρα το γιατί να έρθει κάποιος να δει την παράσταση αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω εγώ.

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

Μ.Τ.: Κάνω πρόβες με το Θάνο Σαμαρά για τον Χρύσσιπο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Φεστιβάλ Αθηνών, όπου έχω αναλάβει τον ρόλο του Ά, έχω ξεκινήσει πρόβες για τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, που έχει γυρίσματα τον Ιούλιο στην Αθήνα, και περιμένω να έρθει ο Αύγουστος!

Δ.Β.: Ένα όνειρό σας. Ποιον ρόλο θα θέλατε να ερμηνεύσετε και για ποιο λόγο;

Μ.Τ.: Έχω πολλά όνειρα! Και θεατρικά αλλά κυρίως εξωθεατρικά. Ο ρόλος που θέλω να παίξω όσο κανένας άλλος είναι ο Τομ από το Γυάλινο Κόσμο του Τέννεσι Ουίλλιαμς. Όποιος σκηνοθέτης ενδιαφέρεται μπορεί να με πάρει τηλέφωνο-χαχαχα. Δεν ξέρω γιατί! Ίσως κάτι να έχω να πω μέσα από αυτόν για μένα. Ίσως !

 

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ πολύ.

Δελίνα Βασιλειάδη